WoVo Rovaniemen lähettilääksi – kaupunki ja naissyrittäjät tukemaan naislentopalloa

Lentopallon Mestaruusliigassa pelaava lentopalloseura Woman Volley ja Rovaniemen kaupunki sekä naisyrittäjät aloittavat yhteistyön. Yhteistyö on osa kaupungin ja naisyrittäjien tavoitetta olla Suomen naisyrittäjäystävällisin kaupunki. Samalla pyritään kehittämään Rovaniemen mainetta naisurheilukaupunkina.

urheilu
WoVo Rovaniemen yhteistyökumppaneiden avainhekilöt
Rovaniemen kaupunki ja Woman Volley sopivat yhteistyöstä. Kuvassa vasemmalla WoVon urheilutoimenjohtaja Pasi Rautio sekä seurakoordinaattoriksi valittu Asko Leskinen. Oikealla libero Iida Eskomaa ja valmentaja Teemu Mäkikyrö. Keskellä Rovaniemen kehityksen toimitusjohtaja Juha Seppälä sekä Rovaniemen yrittäjänaisten puheenjohtaja Kerttu Helynen.Raimo Torikka / Yle
WoVo Rovaniemen uusi logo
Rovaniemen yrittäjämnaisten puheenjohtajaa Kerttu Helystä sekä Rovaniemen kehityksen toimitusjohtajaa Juha Seppälää haastattelee Raimo Torikka. Kuva: WoVo Rovaniemi
WoVo Rovaniemen yhteistyökumppaneiden avainhekilöt
Rovaniemen kaupunki ja Woman Volley sopivat yhteistyöstä. Kuvassa vasemmalla WoVon urheilutoimenjohtaja Pasi Rautio sekä seurakoordinaattoriksi valittu Asko Leskinen. Oikealla libero Iida Eskomaa ja valmentaja Teemu Mäkikyrö. Keskellä Rovaniemen kehityksen toimitusjohtaja Juha Seppälä sekä Rovaniemen yrittäjänaisten puheenjohtaja Kerttu Helynen.Raimo Torikka / Yle

Lentopallon Mestaruusliigassa pelaava Woman Volley sijoittui viime kaudella historiansa parhaaseen sijoitukseen. Neljännen sijan ansiosta joukkue pääsee pelaamaan Eurocupin pelejä.

Woman Volleyn urheilutoimenjohtajan Pasi Raution mukaan yhteistyö Rovaniemen kaupungin ja naisyrittäjien kanssa sopii hyvin naislentopallojoukkueelle.

- Rovaniemi on kova urheilukaupunki ja täällä ovat monet lajit korkealla tasolla. Nyt kun olemme saaneet myös naisten lentopallon näin hyvälle tasolle, niin pyydettiin kaupunkia yhteistyökumppaniksi. On lähdetty yhdessä visioimaan kuinka naisurheilua saataisiin vieläkin korkeammalle, kertoo yhteistyön taustoista Pasi Rautio.

WoVon mestaruusliigajoukkueen nimi on jatkossa WoVo Rovaniemi. Raution mukaan yhteistyö yritysten kanssa jatkuu luonnollisesti entisellään.

- Totta kai meillä on iso liuta yrittäjiä mukana isommilla ja pienemmillä panoksilla. Yrittäjät ovat tärkeitä ja halutaan jatkaa kaikkien kanssa. Kaupunki on kuitenkin luontainen yhteistyökumppani ja useilla seuroilla kaupunki on mukana, vakuuttaa Pasi Rautio.

Luonnollisesti yhteistyössä liikkuu myös rahaa jonkun verran. Raution mukaan summat tarkentuvat kunhan saadaan yhteiskuviot kuntoon.

Naisyrittäjien rooli yhteistyökuvioissa perustuu siihen, että yrittäjänaiset ja Rovaniemen kaupunki päättivät toukokuussa yhteistyöstä jonka tavoitteena on olla Suomen naisyrittäjäystävällisin kaupunki. WoVon kautta syntyi oivallinen sauma tukea myös naisurheilua.

Kaikki hyötyvät

- Rovaniemi saa meidän kautta positiivista näkyvyyttä. Varsinkin naisyrittäjien varsinkin naisyrittäjien puolella ja me taas sitten saadaan lisää resursseja, että pystytään yleensä toimimaan, kertoo WoVon urheilutoimenjohtaja Pasi Rautio.

Kaupungin hyvät opiskelu- ja urheiluolosuhteet sekä niiden yhdistäminen urheiluakatemian kautta lisäävät WoVon kiinnostavuutta.

- Kyllähän suomalaisten pelaajien imu tänne hyviin olosuhteisiin on jo selkeästi nähty. Meille on koko ajan tulossa lahjakkaita nuoria. Totta kai rekrytoinnissa on vielä parantamisen varaa ja sitä pitää parantaa. Maine kuitenkin kiirii, että täällä tehdään asiat hyvin ja täällä on hyvät puitteet, kertoo Pasi Rautio.

Kaupunkin osalta yhteistyöltä odotetaan ensisijaisesti myönteistä näkyvyyttä niin Suomessa kuin myös ulkomailla.

- Nyt kun meillä on nosteessa sekä naisyrittäjyys ja naislentopallo niin tässä on erinomainen tilaisuus yhdistää erilaisia tekijöitä. Me haetaan koko ajan näkökulmia ja uusia tapoja tuoda Rovaniemeä esille, perustelee Rovaniemen Kehityksen toimitusjohtaja Juha Seppälä.

Seppälän mukaan on erinomainen tilaisuus yhdistää useita asioita. Rovaniemi on perinteinen urheilukaupunki ja sen lisäksi Rovaniemellä on hyvä mahdollisuus opiskella. Tämä on tarjonnut mahdollisuuden pelata korkealla tasolla muun muassa lentopalloa.

WoVo on profiloitunut joukkueeksi jossa pelaa opiskelevia huippu-urheilijoita. Pelaajien opiskelu ja urheilu ovat tehty mahdolliseksi urheiluakatemian kautta.

- Tässä yhteydessä on sattumalta sovittu naisyrittäjien kanssa yhteistyön kehittäminen ja näkyvyyden parantaminen niin tämä tuo loistavan mahdollisuuden yhdistää nämä ja viedä naisurheilua ja naisyrittäjyyttä yhdessä eteenpäin. Se on aivan uutta meille, selvittää Juha Seppälä.

Pelaajista Rovaniemi -lähettiläitä

Ensimmäinen konkreettinen tavoite on saada WoVoon tulevista lentopalloilijoista Rovaniemen lähettiläitä.

- Kunhan saadaan joukkueen amerikkalaisvahvistukset paikkakunnalle niin lähdemme matkailu- ja markkinointiyhtiön kanssa rakentamaan koulutuspakettia urheilijoille. Näin he tietävät kertoa maailmalla, että mistä he tulevat ja mitä Rovaniemi on.

Rovaniemen yrittäjänaisten puheenjohtaja Kerttu Helynen ei vielä osaa kertoa kuinka yhteistyö naislentopalloilijoiden kanssa toteutetaan, mutta uskoo yhteistyökuvioiden selkiävän luonnostaan.

- Totta kai se on selvää, että WoVo haluaa näkyä ja myös yrittäjät haluavat näkyä niin on selvää, että molemmat haluavat nostetta. Mennään kuitenkin pitkällä tähtäimellä eteenpäin, mitä se on tämän kauden aikana, niin siitä varmaan vielä keskustellaan. Vielä ei ole mitään lyöty lukkoon, selvittää yrittäjänaisten puheenjohtaja Kerttu Helynen yllättäen syliin tippuneesta yhteistyökuviosta.

- Nyt kun WoVo on eurocup-joukkue niin toivon, että yrittäjänaiset ottavat tästä kopin ja pyritän näkymään WoVon peleissä.