Tampere-Pirkkalaan rakennetaan uusi ilmailualan koulutuskeskus – mukana Patrian siviililentokoulutus

Kokonaan uusiin tiloihin tulee Patrian lisäksi Tampereen seudun ammattiopisto. Koulutus alkaa vuonna 2017.

Kotimaa

Tampere-Pirkkalaan rakennetaan uusi ilmailualan koulutuskeskus. Koulutuskeskukseen siirtyy Patrian siviililentokoulutus Helsingistä Malmilta. Myös Tampereen seudun ammattiopiston eli Tredun lentokoneasentajan koulutus siirtyy samoihin tiloihin.

Patrian kannalta Tampere-Pirkkala on Pilot Training -lentokoulun toiminnan ja kustannusten kannalta paras vaihtoehto. Yhtiön tiedotteessa mainitaan, että lentokentän toiminnan jatkuvuuden turvaaminen sekä useiden toimijoiden läheisyys ovat vaikuttaneet sijoittumispäätökseen.

Tredu kouluttaa Tampere-Pirkkalassa lentokoneasentajia. Lentokoneasentajaopiskelijoiden määrä tulee nousemaan nykyisestä noin 100 opiskelijasta noin 240 opiskelijaan. Noin 40 opiskelijaa sijoittuu lentoasemahuoltajan ja turvallisuusalan koulutuksiin. Lisäksi Tredu järjestää erityyppisiä lentokonealan muuntokoulutuksia sekä jatkossa myös lentoasemahuoltajan ja turvallisuusalan koulutuksia.

Uusia työpaikkoja hankkeen toteutumisen myötä syntyy ja siirtyy muualta 40–50. Noin 10 000 neliön koulutuskeskuksen rakentaminen maksaa kaikkiaan noin 20 miljoonaa euroa. Toiminta alkaa toukokuussa 2017.