Folk-legenda Joni Mitchell toipumaan päin?

Viime maaliskuussa sairauskohtauksen saaneen laulajan tilasta liikkuu ristiriitaisia huhuja. Mitchellin edustaja on nyt kertonut, että tämä tervehtyisi täydellisesti.

kulttuuri
Joni Mitchell
Joni MitchellMGM

Muusikko David Cosbyn äskettäisten kommenttien mukaan 71-vuotias Mitchell ei enää pysty puhumaan ja on epätodennäköistä, että hänen vointinsa tulisi koskaan paremmaksi.

Mitchellin pitkäaikainen ystävätär Leslie Morris taas on kumonnut väitteet.

– Joni pystyy puhumaan, ja vieläpä sujuvasti. Hän ei vielä kävele, mutta häntä kuntoutetaan. Joni lepää nyt kotonaan ja on päivä päivältä paremmassa kunnossa. Oletusarvona on että hän toipuu täydellisesti, Morris kertoo.

Mitchell löydettiin kotoaan tajuttomana viime maaliskuun lopulla ja hänellä diagnosoitiin aivovaltimon pullistuma. Mitchelistä on myös liikkunut huhuja joiden mukaan hän olisi koomassa.

Arvostettu muusikko

Folk rockia ja jazzia musiikissaan sekoitteleva Joni Mitchell on oman sukupolvensa arvostetuimpia laulaja- lauluntekijöitä. Lisäksi hänet tunnetaan poliittisena aktiivina, alkuperäiskansojen oikeuksien puolustajana ja taidemaalarina.

Monet naismuusikot, kuten Madonna ja Taylor Swift ovat maininneet kanadalaissyntyisen Mitchellin esikuvakseen. Rolling Stone- julkaisu listasi Mitchellin Blue-albumin 500 levyn joukosta 30. parhaaksi vuonna 2003.

Lähteet: AFP