1. yle.fi
  2. Uutiset

Älä anna sään pilata tunnelmaa – lomavinkkejä sadepäivän Helsinkiin

Helsinki on täynnä monipuolista tekemistä, myös huonolla ilmalla. Sadesäällä voit vaikka järjestää miniloman kotikaupungissasi, kokeilla uusia liikuntalajeja tai olla tietokonepelin päähenkilö.

Kotimaan uutiset
Interior of Helsinki's South Harbour market hall.
Jyki Lyytikkä / Yle

Leikisti lomalla

Jos et pääse lentämään lämpöön, voit virittäytyä lomatunnelmaan Suomen Ilmailumuseossa. Koko perheelle sopivassa museossa on paljon nähtävää ja koettavaa, mukaan lukien ennakkoon varattavissa olevia lentosimulaattoreita. Ehkä sellaisen kyydissä ajatukset lentäisivät sadepilviä korkeammalle?

Nopeaan maisemanvaihtoon sopii myös Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha, jonka eksoottisissa kasvihuoneissa voi kuvitella olevansa vaikka sademetsässä tai savannilla.

Jos haluat ihan oikeasti hiekkaa varpaittesi väliin, suuntaa kaveriporukalla Salmisaaren liikuntakeskukseen pelaamaan rantalentistä. Salmisaaressa voit myös esimerkiksi kiipeillä ja seikkailla Megazone-laserpelissä.

Kulttuurinnälkäisille

Sadepäivä on hyvä hetki lähteä katsomaan kaikki ne näyttelyt, jotka olet ikuisuuden verran halunnut nähdä. Helsingin museoiden ja gallerioiden valikoimassa on jokaiselle jotakin.

Yksi tämän hetken kiinnostavimpia näyttelyitä on Designmuseon Suomimuodin antologia -näyttely, mikä havainnollistaa suomalaisen muodin värikästä historiaa 50-luvulta tähän päivään ja muodin roolia yhteiskunnassa.

Liikuntaa pienellä budjetilla

Kesä on puistojumpan aikaa, mutta eihän kukaan halua treenata märällä nurmikolla. Helsingistä kuitenkin löytyy monipuolista liikuntaa sisätiloissa, myös edullisesti ilman kuntosalikorttia. Esimerkiksi nuorten yhteiskuntahankkeen alla toimiva NYT-liikunta järjestää maksutonta liikuntaa 17-29 vuotiaille ympäri kaupunkia.

Saatat myös löytää mieluista ryhmäliikuntaa Friskis&Svettis-liikuntaseurasta, jossa sarjakortilla yhden liikuntakäynnin hinnaksi jää noin 7 euroa. Älä anna sadesään häiritä, vaan lähde ennakkoluulottomasti kokeilemaan uutta lajia, saatat vaikka löytää syksyksi uuden harrastuksen.

“Street foodia” sisällä

Helsinki on hullaantunut erilaisista katuruokatapahtumista. Huonolla säällä samanlaisen tunnelmaan saa Hakaniemen kauppahallissa, jossa voit nauttia vaikka suositun bouillabaissen tuoreen leivän ja valkosipulimajoneesin kanssa. Ruokaostostenkin teko on kauppahallissa kuin luksusta.

Hämeentiellä sijaitsee myös monia etnisiä ruokakauppoja, joissa voit täydentää kauppakassiasi. Inspiroidu uudenlaisesta valikoimasta ja valmista oma street gourmet-bravuurisi.

Jotain ihan muuta

Netissä pelattavien room escape -pelien tosielämän simulaattorit ovat olleet viime kuukausina pinnalla. Pelissä 2-6 pelaajaa suljetaan tietyn teeman mukaisesti sisustettuun huoneeseen, joista heidän pitää päästä ulos määrätyn ajan sisällä, erilaisia ongelmia ratkoen. Jos olet ikinä halunnut olla tietokonepelin päähenkilö, tässä on mahdollisuutesi.

Jutun kirjoittaja, Olivia Melaranta on Ylen Siisti kesäduunari

Lue seuraavaksi