Ravintola tuhoutui tulipalossa Helsingin kantakaupungissa

Aleksis Kiven kadulla sijaitsevassa baarissa roihunnut tulipalo ei levinnyt yläkerran asuntoihin, mutta asukkaita on evakuoitu savun tieltä.

Kotimaa

Pelastuslaitos sai hälytyksen ullakkopalosta tiistaina puoli kolmen aikaan aamuyöllä, päivystävä palomestari Markku Holopainen Helsingin pelastuslaitokselta kertoo.

– Tulipalo oli kuitenkin katutason Pub Aleksis Kivessä ja oli hormia pitkin pukanut savun katolle.

Palo oli saanut alkunsa ravintolasalissa, mutta syttymissyy ei ole selvillä. Tuhopoltosta ei kuitenkaan Holopaisen mukaan ollut kyse. Henkilövahingoiltakin vältyttiin, koska baari oli suljettu.

– Ympäröiviin asuntoihin oli jonkun verran mennyt savua ja kahden asunnon asukkaille jouduttiin järjestämään majoitus muualta, Holopainen sanoo.

Evakuoidut asukkaat saavat odottaa kotiinpaluuta. Ravintola puolestaan tuhoutui pahoin.

– Ravintola oli jo täyden palamisen vaiheessa, kun pääsimme kohteeseen. Kyllä jälki on lohdutonta. Siellä on sisäpinnat palaneet lähes betonipinnoille.

Holopaisen mukaan käyttökuntoon ravintola saadaan remontoimalla. Varsinaista tulipalon leviämisvaaraan ei hänen mukaansa ollut, koska ravintolatila on suojattu niin, että rakenteet kestävät ainakin tunnin täydessä roihussa.