Urpilainen Kreikasta: 900 miljoonaa euroa turvaamassa Suomen asemaa

Valtiovarainministerön entinen valtiosihteeri Raimo Sailas arvioi, että Kreikan saataville voidaan heittää hyvästit. Kansanedustaja Jutta Urpilainen on eri mieltä.

Ylen aamu
Jutta Urpilainen
Jutta Urpilainen aamu-tv:ssä

Suomi voi heittää Kreikan saataville hyvästit, arvioi valtiovarainministeriön entinen valtiosihteeri Raimo Sailas tänään Kauppalehdessä. Kansanedustaja Jutta Urpilainen (sd) ei ole vielä valmis hyvästelemään valtiovarainministerinä neuvottelemiaan järjestelyjä.

– Olen Sailaksen kanssa eri mieltä siitä, että pitäisi nostaa kädet pystyyn ja hyväksyä se, että Kreikka ei tule ikinä mitään maksamaan, Urpilainen sanoi aamu-tv:n haastattelussa.

Urpilaisen mukaan on selvää, että jos Kreikka irtaantuu eurosta alkavat neuvottelut velkojen uudelleenjärjestelystä. Urpilainen uskoo, että velkojen uudelleenjärjestely ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Kreikalta ei tultaisi saamaan enää mitään.

– Suomen asemaa ovat lisäksi turvaamassa vakuudet, eli 900 miljoonaa euroa tilillä, Urpilainen sanoo.

Vakuuksista huolimatta Urpilainen korostaa kaikkien toivovan, ettei Kreikka lähde euroalueesta ja että tilanne pystytään vakauttamaan.

Suomen Kreikka-vastuut ovat valtiovarainministeriön arvion mukaan seitsemän miljardia euroa. Vakuuksien markkina-arvo on noin 930 miljoonaa euroa.