Tallinnan teletornin köysilaskeutumiset lopetettu

Tallinnan teletornista ei järjestetä köysilaskeutumisia enää tänä kesänä. Syynä on kahdelle suomalaisnaiselle sattunut onnettomuus.

Ulkomaat
Näkymä Tallinnan Teletornin näköalatasanteen lattiassa olevasta ikkunasta.
Sanna Savela / Yle

Tallinnan teletorni lopettaa köysilaskeutumiset tältä kesältä. Teletorni ei jatka sopimusta köysilaskeutumisia järjestäneen Vidrio Baltico-yhtiön kanssa, eikä kyseistä aktiviteettia tarjota heinä- ja elokuussa.

– Sopimus Vidrio Balticon kanssa loppuu kesäkuun lopussa, eikä uutta sopimusta solmita, sanoi Tallinnan teletornin johtaja Riina Roosipuu virolaiselle Postimees-lehdelle.

Hän antaa ymmärtää, että syynä on ohjelmajärjestäjän työ- ja turvallisuuskulttuuri. Roosipuu sanoo, että ekstreemilajeihin kuuluvassa laskeutumisessa ei saa jäädä yhtään sellaista mahdollisuutta, että asiakkaan henki ja terveys olisivat uhattuna.

Niille, jotka ovat loppukesän köysilaskeutumisia jo ostaneet ja maksaneet, palautetaan lipun hinta. Vaihtoehtoisesti he voivat käyttää teletornin muita palveluja.

Kaksi keskisuomalaisnaista loukkaantui kesäkuun alussa, kun heidät laskettiin köysillä liian lujaa maahan. Syyksi selvisi laskeutumisia järjestäneen henkilökunnan virhe. Suomalaisnaiset ovat kuvailleet henkilökunnan toimintaa epäpäteväksi.

Tallinnan televisiotorni on Viron korkein rakennus. Köysilaskeutumisia on järjestetty sen näköalatasanteelta 175 metrin korkeudesta.

Lähteet: Postimees.ee