Ulkomaalaiskaksikko murtautui asuntoihin eri puolilla Suomea – syyteharkinnassa 28 törkeää varkautta

Oulun poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan eri puolilla Suomea tapahtuneesta asuntomurtosarjasta. Kaksi ulkomaalaista miestä murtautui asuttuihin asuntoihin. Syyteharkintaan on lähtenyt 28 törkeää varkautta.

Kotimaa
Poliisi-kyltti auton katolla.
Esitutkinnassa selvitettiin eri puolilla Suomea tapahtuneita asuntomurtoja.Yle

Oulun poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan vuosina 2012 - 2013 eri puolilla Suomea tapahtuneesta asuntomurtosarjasta. Kaksi ulkomaalaista miestä murtautui Suomessa kesällä 2012 asuttuihin asuntoihin.

Esitutkinnassa ilmeni, että miehet kävivät Suomessa kaksi eri kertaa ja olivat maassa kerrallaan muutamia päiviä. Toisen miehistä epäillään murtautuneen Suomessa asuttuihin asuntoihin myös kesällä 2013. Kaikkiaan syyteharkintaan lähti miesten osalta 28 törkeää varkautta.

– Oulun alueella asuntomurtoja oli kaksi. Pääsääntöisesti kohteet olivat omakotitaloja, kertoo rikoskomisario Jukka Nurmenniemi Oulun poliisilaitokselta.

Toinen miehistä tavoitettiin tammikuussa, kun hän saapui uudelleen Suomeen. Toinen miehistä tavoitettiin kansainvälisen pidätysmääräyksen avulla toukokuussa Liettuasta. Miehet ovat edelleen vangittuina.

Tutkinnan yhteydessä poliisi suoritti kotietsintöjä myös Liettuassa. Rikosvahingot olivat kokonaisuudessaan 110 000 euroa.