Poliisiviestinnän lehtori luki Alexander Stubbin 11 900 twiittiä – "Hän ei ollut pääministerin mittainen mies"

Marko Vesterbacka kirjoitti Alexander Stubbin pääministeriajasta kirjan. Hän pitää Stubbin optimismia vaikeina aikoina "vähän huolestuttavana".

Kotimaa
Marko Vesterbacka
Anna Byckling

Alexander Stubbin (kok.) twiitit voidaan jakaa viiteen kategoriaan, sanoo poliisiviestinnän lehtori Marko Vesterbacka. Hän on kirjoittanut Stubbista tuoreen kirjan "Minuhe tyrvääläinen".

Vesterbacka luki viime vuoden keväällä kaikki Stubbin siihenastiset 11 900 twiittiä.

1. Jossakin on innostava ilmapiiri, pöhinää, liikettä.

2. Jollakulla on innostava suhtautuminen.

3. Joku esitti hyvän pointin.

4. Minä. Minä yksin, minä muiden kanssa, minä. Aina suu leveässä hymyssä.

5. Joku on kyyninen. Hän ei suhtaudu innostuneesti. Hän ei halua olla kanssamme. Hänen pointtinsa ei ole hyvä.

Vesterbackan mukaan Stubbin twiiteillä on merkitystä, koska niiden seuraajamäärä on niin iso. Stubbia seuraa nykyään 222 000 Twitterin käyttäjää.

Stubb tsemppaa lifestyle-porvareita

Vesterbackan mukaan seuraajien mielenkiintoisin joukko ovat niin sanotut lifestyle-porvarit. He ovat ihmisiä, joilla ei välttämättä itsellään mene hyvin. Silti he haluavat samaistua hyvään pöhinään ja liikkeeseen.

Stubb osaa palvella tätä käyttäjäryhmää hyvänä tsempparina. Vesterbackan mukaan Stubb väheksyy historiaa ja sanoo, että meidän pitää irrottautua menneisyyden traumasta.

– Stubb sanoo arvostavansa kokoomusjohtajista eniten J.K. Paasikiveä, vaikka kukaan kokoomusjohtajista tuskin on kauempana Stubbin arvoista, Vesterbacka sanoo.

"Suomalaisille ei ole hyvä silotella asioita"

Vesterbackan mielestä pääministeri Stubbin yltioöoptimismi oli vähän huolestuttavaa etenkin tilanteessa, jossa Suomi rämpii pitkässä taantumassa.

– Stubb ei ollut pääministerin mittainen mies. Suomalaisille ei ole hyvä silotella asioita.

Vesterbacka kuitenkin myöntää, että Stubb voisi olla hyvä tsemppari nousukauden Suomessa.

Vesterbacka on ammatiltaan poliisin taktisen viestinnän asiantuntija. Hän opettaa Tampereella poliisiopiskelijoille kirjoittamista, vuorovaikutusta ja rikostutkinnallista ajattelua.

– Siinä maailmassa tarvitaan illuusiotonta asennetta, Vesterbacka sanoo.

Marko Vesterbacka: Minuhe tyrvääläinen. Viisitoista kuukautta havaintopäiväkirjaa 2013–2015 jKr. julkaistiin Vanhan kirjallisuuden päivillä Sastamalassa 27. kesäkuuta.