Lappiin taas miljoonia euroja EU-rahaa

Ely-keskus rahoitti Lappiin huhti-toukokuussa 46 hanketta, joihin se myönsi tukea yhteensä noin 4,3 miljoonaa euroa, sekä teki 15 hankintaa yhteensä 2,9 miljoonan euron edestä. Hankinnoista mittavin oli Veljekset Karjalainen Oy:ltä hankittu urakka, johon kuuluu maantie 944:n (Autti-Kemijärvi) parantaminen Karsimusperän ja Reinikansalmen siltojen kohdilla.

Karsimus, Kemijärvi

Muita huhti-toukokuussa Lapin ely-keskuksen EU-rahalla ja kansallisella tuella rahoittamia hankkeita oli muun muassa Pohjanranta Oy:n Pohjanrannan kongressi- ja hyvinvointikeskus -hanke, joka sai 431 550 euroa tukea.

Tukea sai myös Kemijärven kaupungin HIIOP – opinnollistetut työpajat -hanke, jossa vahvistetaan ilman työtä tai ammatillista koulutusta olevien nuorten ja työttömien ammattiosaamista sekä motivoidaan ja ohjataan heitä jatkokoulutukseen ja työhön.

Muita mielenkiintoisia hankkeita ovat mm. AuroraAlert Oy:n reaaliaikainen revontulihälytys-järjestelmä sekä Repolar Pharmaceuticals Oy:n pihkan-puhdistuslaitoksen tila- ja laiteinvestoinnit sekä tuotantomenetelmien kehtiystyö.

Lähteet: Lapin ely-keskus