Linnanmäki selfiekepeistä: "Ei missään nimessä mukaan laitteeseen"

Linnanmäki ei ole kieltämässä Disneyn tavoin selfiekeppien tuomista huvipuistoon. Henkilökunta kuitenkin muistuttaa, että laitteisiin ei saa viedä mitään sellaista esinettä, joka voisi ajon aikana tippua ja aiheuttaa vaaratilanteen.

Kotimaa
matkustajia linnanmäen vuoristoradassa, kierros on juuri tullut loppuun ja ihmiset iloisia
YLE

Disney ilmoitti tällä viikolla, että selfiekepit eivät ole enää tervetulleita sen teemapuistoihin Yhdysvalloissa, Pariisissa ja Hong Kongissa. Itseään laitteissa kuvaavista hurvittelijoista on tullut yhtiön mukaan kasvava turvallisuusriski.

Linnanmäki ei ole ainakaan tällä hetkellä kieltämässä selfiekeppien tuomista huvipuiston alueelle.

– Kepeistä ei ole meillä koitunut vielä ongelmia ja niitä saa jatkossakin tuoda huvipuiston alueelle. Laitteisiin niitä ei kuitenkaan saa missään nimessä viedä ajon ajaksi, sanoo Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin.

Myös Adlivankinin mukaan selfiekepin käyttäminen ajon aikana on iso turvallisuusriski. Keppi voi irrotessaan tai katketessaan vahingoittaa sekä sen käyttäjää että kanssamatkustajia ja myös vaurioittaa itse laitetta. Maailmalla selfiekeppien käyttö on jo pysäyttänyt esimerkiksi vuoristoradan kesken ajon.

Linnanmäellä kaikki esineet, jotka voivat irrota tai tippua, tulee jättää ajon ajaksi laitteen vieressä oleviin säilytyslaatikoihin. Näihin kuuluvat myös älypuhelimet, kamerat ja selfiekepit. Henkilökunta ohjeistaa kävijöitä vielä jokaisella laitteella erikseen.

– Olemme kyllä nyt harkinneet vielä uuden, tarkemman ohjeistuksen laatimista henkilökunnalle, missä mainittaisiin selfiekepit ja kuinka niiden kanssa tulisi menetellä. Näin kaikki työntekijämme tietäisivät varmasti, miten tulee toimia.