1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Lasten ja nuorten tanssi korostaa suvaitsevuutta: "Twinning vahvistaa identiteettiä"

Kansainvälinen tanssitapahtuma saa osallistujia myös Kainuusta. Tanssijat Kööpenhaminaan -teeman puitteissa tapahtumassa nostatetaan yhdessä tekemistä ja kansainvälistä kanssakäymistä.

Kuva: Kajaanin Tanssiteatteri

Kajaanilaiset tanssijat osallistuvat kolmanteentoista kansainväliseen lasten ja nuorten tanssitapahtumaan Tanskassa. Teemana maailmanlaajuisessa konferenssissa on Twist and Twin – exploring identities in dance.

– Twin and twist on tämän ajan sana tanssimisessa. Se on tavallaan ideoiden jakamista ja vaihtamista nuoren ja lasten tanssin keskuudessa. Tässä korostetaan tutustumista ja  suvaitsevaisuutta.

Nuorillahan tämä kantaa pitkälle, kun tulee ystävyyssuhteita, yhteistyötä, verkostoitumista ja yhteisiä tanssiesityksiä.

Minna Palokangas

– Yhdessä tekeminen vahvistaa lasten identiteettiä, kaikki kanssakäyminen on arvokasta, sanoo Kajaanin Tanssiteatterin taiteellinen johtaja Minna Palokangas.

Kajaanista tapahtumaan osallistuu 19 tanssijaa ja 2 opettajaa ja Suomesta kaikkiaan noin 110 nuorta tanssijaa. Palokangas itse on osallistunut kansainvälisiin nuorten ja lasten tanssitapahtumiin viisi kertaa.

– Se antaa näköalaa, että samanlaisten asioiden kanssa painitaan muuallakin. Me opettajat saadaan uutta tutkimustietoa ja voimme tehdä vaihtoja työn kautta. Nuorillahan tämä kantaa pitkälle, kun tulee ystävyyssuhteita, yhteistyötä, verkostoitumista ja yhteisiä tanssiesityksiä.