Fennovoima: Rakennustyöt laajenevat Hanhikivenniemellä

Fennovoiman rakentamisjohtaja Jouni Sipiläinen on seurannut Hanhikiven ydinvoimalan rakentamislupaa koskevaa uutisointia tiistaina Pyhäjoella. Hän totetaa, että laajan rakentamislupahakemuksen jättäminen oli odotettu toimenpide, jota on valmistelu vuosien ajan.

talous
Fennovoiman konttori Pyhäjoella.
Fennovoiman konttori Pyhäjoella.Roni Rekomaa / Lehtikuva

Rakentamisjohtaja Jouni Sipilänen ei halua kommentoida Fennovoiman hankkeen kannalta ratkaisevaa kotimaisuusastetta ennen elinkeinoministeri Olli Rehnin ja sitä seuraavaa yhtiön omaa tiedotustilaisuutta. Rehnin tiedotustilaisuus alkaa viideltä iltapäivällä.

Rakennustöitä kuitenkin laajennetaan Hanhikivenniemellä kesällä, Jouni Sipiläinen kertoo.

– Me jatkamme aitojen rakentamista ja nyt heinäkuussa alkaa yhdystien jatkaminen itse voimalaitosalueelle.

Ydinvoimalatyömaa aidataan Sipiläisen mukaan valmiiksi heinäkuun loppuun mennessä.

– Laitostoimittaja aloittaa heinäkuussa varmaan jo oman valmistelutyönsä ja työmaa-alueen, Sipiläinen ennakoi.

Fennovoiman rakentamisjohtaja Jouni Sipiläinen uskoo edelleen vapaaehtoisiin kauppoihin ydinvoimala-alueella sijaitsevista vimeisistä kesämökeistä.

Fennovoima jätti tiistaina rakentamislupahakemuksensa. Yle Uutisten saamien tietojen mukaan ydinvoimayhtiö Fennovoima on saanut uuden kotimaisen omistajan. Edellinen hallitus ja eduskunta ovat linjanneet, että ydinvoimalalla on oltava vähintään 60 prosentin omistus EU- tai Eta-alueelta. Vielä marraskuussa Fennovoima jäi tavoitteesta laskentavasta riippuen 4–6 prosenttiyksikköä.