1. yle.fi
  2. Uutiset

Brittimies käynnisti rahankeräyksen Kreikalle – "Miksi me ihmiset emme ratkaisisi tätä?

Kolmen euron lahjoituksesta saa Kreikan pääministeri Alexis Tsiprasiln lähettämän postikortin, kuudesta eurosta saa fetasalaatin, kymmestä eurosta pienen pullon ouzoa ja 25 eurosta pullon kreikkalaista viiniä.

Kreikan kriisi

Kreikan kriisin kyllästynyt brittimies on käynnistänyt yksityisen rahankeräyksen maksukyvyttömyyden partaalla horjuvalle valtiolle. Yli 10 000 ihmistä on jo lahjoittanut rahaa Kreikan hätärahastoon Indiegogo-sivustolla (siirryt toiseen palveluun). Keräys käynnistettiin eilen maanantaina.

– Kaikki tämä jahkailu Kreikasta on kyllästyttävää, keräyksen käynnistäjä Thom Feeney sanoo.

– Miksi me ihmiset emme ratkaisisi tätä sen sijaan? Euroopan unionissa asuu 503 miljoonaa ihmistä. Jos kaikki osallistumme muutamalla eurolla, saamme Kreikan ja sen talouden kuntoon pian. Helppoa.

Keräykseen on lahjoitettu tähän mennessä noin 150 000 euroa. Se noin 0,01 prosenttia tavoitteesta, joka on 1,5 miljardia euroa – saman verran kuin maan pitäisi tänään tiistaina maksaa velkaansa Kansainväliselle valuuttarahastolle (IMF).

Mikäli keräys pääsee tavoitteeseensa, lahjoittajille luvataan palkintoja. Kolmen euron lahjoituksesta saa Kreikan pääministeri Alexis Tsiprasiln lähettämän postikortin, kuudesta eurosta fetasalaatin, kymmestä eurosta pienen pullon ouzoa ja 25 eurosta pullon kreikkalaista viiniä.

Feeney vakuuttaa, että kampanja ei ole vitsi.

– Ymmärrän, miksi ihmiset voivat kuvitella sen vitsiksi, mutta rahankeruulla voi todella auttaa. Ajattelin, että samperi, minä koetan!

Lähteet: AFP, Reuters

Lue seuraavaksi