Hiljainen pyörätie vai teatteripolku? Jyväskylään toteutetaan teemareitti

Jyväskylän viheralueille suunnitellut teemareitit kiinnostivat kaupunkilaisia. Asiasta järjestettyyn kilpailuun tuli alkukesän aikana kymmeniä reittiehdotuksia.

Jyväskylä
Rantaraitin viitta Jyväskylän Suuruspäässä Kuokkalassa.
Anne Karppinen / Yle

Kaupungin kaavasuunnittelija Paula Tuomi kehuu teemareitti-kilpailun satoa monipuoliseksi.

- Siellä ehdotettiin muun muassa tällaisia hiljaisia pyöräreittejä ja kulttuuripolkuja. Sitten oli tämmöinen lasten ja nuorten teatteripolku, frisbeegolfreittejä, nuoret luontoon -reitti ja pyöräreittejä. Hyvin monipuolisia, mukavia reittiehdotuksia, Tuomi toteaa tyytyväisenä.

Kaavasuunnittelijan mukaan suurin osa ehdotuksista on toteuttamiskelpoisia, ja tänä vuonna toteutetaan vähintään yksi reitti.

- Kaupunki on sitoutunut siihen, että vähintään yksi näistä ehdotuksista tulisi toteuttaa tämän vuoden loppuun mennessä. Mahdollistahan on tietysti useammankin toteuttaminen, mutta näitä ei ole vielä keritty haarukoimaan, Paula Tuomi sanoo.

- Nämä teemareitit toteutetaan ainakin mobiiliversiona ja mahdollisesti myös maastossa näkyvinä opasteina tai muulla tavalla merkittyinä, riippuen teeman luonteesta, Tuomi kertoo.

Kilpailussa asukkaat saivat merkitä ehdotuksensa valmiiksi karttapohjalle.

Toteutettava teemareitti tulee osaksi Jyväskylän keskustaa kiertävää Kehä Vihreää, johon kuuluu muun muassa Seminaarinmäki, Harju ja Rantaraitti.