Kotkan jättihankkeesta päätöksiä nopealla aikataululla

Kaupunginhallitus saa torstaina eteensa nipun Kantasatamaan liittyviä sopimuksia, ja valtuusto viikon kuluttua. Pakettiin kuuluu muun muassa maankäyttösopimus ja kiinteistöjärjestelyjä alueella toimivien yritysten kanssa.

Kotimaa
Havainnekuva Kotkan Kantasataman kehittämissuunnitelmista
Kotkan Kantasatamaan kaavaillun ostoskeskuksen on määrä avata ovensa syksyllä 2019.AHR Architects

Kotkan mittava kantasatama-hanke otti tiistaina askeleen eteenpäin, kun kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi alueeseen liittyvät sopimukset. Lautakunta hyväksyi muun muassa kaupungin ja kehitysyhtiön välisen maankäyttösopimuksen, jossa on määritelty hankkeen aikataulu ja kustannustenjako.

Lautakunta hyväksyi myös yli 400 000 euron lisämäärärahan, jolla kaupunki hankkii varastohalleja satamasta. Halleja kaupunki hankkii Stevecolta sekä satamayhtiöltä. Lisäksi metsäyhtiö Kotkamillsin kanssa on neuvoteltu sopimus alueen muuttuvista liikennejärjestelyistä.

Sopimukset on tarkoitus hyväksyä nopealla aikataululla. Kaupunginhallitus kokoontuu jo torstaina ja valtuustoon sopimuspaketti tulee viikon kuluttua torstaina.

Kantasatamaan on suunniteltu muun muassa ostoskeskusta, hotellia ja ravintoloita. Ensimmäisen vaiheen on arvioitu valmistuvan vuonna 2017.

Kantasataman uudistamishankkeesta vastaa kiinteistö- ja aluekehityksen asiantuntijayritys GVA Sawyer. Ensimmäisten vaiheiden investointi on noin 200 miljoonaa euroa. Rakentamisen on tarkotus työllistää noin tuhat henkilöä ja noin 700 henkilöä toiminnan käynnistyttyä.