Lammasvartaat ovat harvinaisempi grilliherkku – tätä on pakko kokeilla

Lammas kohtaa kuuman raudan aivan liian harvoin. Vartaaseen laitettu määkijä on helppo ja herkullinen grillattava. Kannattaa ehdottomasti kokeilla.

lampaanliha
Lammasvartaat
Lapin Marttojen toiminnanjohtaja Eeva-Maija Laurila ja upeat, kokeilemisen arvoiset lammasvartaat. Kuva: Juha Mäntykenttä / Yle

Lampaanlihavartaat

400 g lampaan ulkofileetä

Tarjoa maukkaan salaatin ja lohkoperunoiden tai valkosipuliperunoiden kanssa.

Lapin Marttojen toiminnanjohtaja Eeva-Maija Laurila

marinadi:

2 rkl öljyä

1 rkl sitruunamehua

kuivattua minttua

kuivattua timjamia

suolaa

1 valkosipulinkynttä hienonnettuna

mustapippuria

varrastikkuja

Leikkaa liha vartaisiin sopiviksi kuutioiksi. Sekoita keskenään marinadin aineet.

Kaada marinadi lihapalojen joukkoon, anna mausta kylmässä yli yön.

Nosta lihat huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsennystä.

Liota varrastikkuja kylmässä vedessä noin 15 minuuttia ennen käyttöä.

Laita lihapalat varrastikkuihin.

Kypsennä kuumassa grillissä tai noin 200 asteisessa uunissa grillivastuksella.

Tarjoa maukkaan salaatin ja lohkoperunoiden tai valkosipuliperunoiden kanssa.

Ohje: Lapin Marttojen toiminnanjohtaja Eeva-Maija Laurila