Lähteet Reutersille: Taiwanilaiskone putosi, koska miehistö sammutti moottorin

Helmikuussa tapahtuneen turman syistä julkaistaan raportti torstaina. Uutistoimisto Reutersin mukaan TransAsia-yhtiön kone olisi pystynyt lentämään yhdellä moottorilla, vaikka toinen oli yllättäen lakannut toimimasta.

Ulkomaat
Videokuva näyttää Taiwanilaiskoneen syöksyn sillan ylitse jokeen.
Videokuva näyttää Taiwanilaiskoneen syöksyn sillan ylitse jokeen.TVBS TAIWAN / EPA

Uutistoimisto Reutersin lähteiden mukaan taiwanilaisen TransAsia-yhtiön lentokoneen helmikuinen maahansyöksy johtui miehistön karkeasta virheestä. Taiwanin pääkaupungissa Taipeissa tapahtuneessa onnettomuudessa kuoli 43 ihmistä.

Huomenna torstaina on määrä julkaista tutkintaraportti, jossa kerrotaan turman syistä. Reutersin lähteen mukaan raportissa todetaan, että kone putosi sen jälkeen, kun miehistö oli sammuttanut sen käynnissä olleen moottorin.

Tätä ennen toinen koneen moottoreista oli lakannut toimimasta. Kaksimoottorinen ATR 72-600 -kone voi lentää yhden moottorin varassa.

Muut asiasta perillä olevat lähteet arvioivat Reutersille, että väärän moottorin sammuttaminen johtui inhimillisestä virheestä.

– Lentäjät tekivät virheen. Vielä uskomattomampaa ja valitettavampaa tämä on siksi, että virheen tapahtuessa ohjaamossa oli kolme lentäjää, yksi lähteistä sanoi.

Lähteet: Reuters