Turun laivatilauksesta neuvoteltiin viime metreille saakka

Saksalaisvarustamo TUI Cruises tilaa Turun telakalta kaksi uutta laivaa. Laivat toimitetaan vuosina 2018 ja 2019.

Jan Meyer Kuva: Yle

Turun tuoreimman laivatilauksen saamiseksi neuvoteltiin pitkään ja hartaasti. Meyer Turku kertoi keskiviikkona, että saksalaisvarustamo TUI Cruises tilaa siltä kaksi uutta laivaa. Laivat toimitetaan vuosina 2018 ja 2019.

TUI Cruises oli viestittänyt Meyer Turulle jo jonkin aikaa, että se haluaa tilata Mein Schiff 7 ja 8 -alukset Turusta. Silti tilausten saamineksi neuvoteltiin odotettua pidempään, kertoo Meyer Turun toimitusjohtaja Jan Meyer.

– Tottakai tilauksen päätyminen muille telakoille oli mahdollista koko ajan ja neuvottelut olivat haastavat, Meyer sanoo.

Tottakai tilauksen päätyminen muille telakoille oli mahdollista koko ajan ja neuvottelut olivat haastavat.

Jan Meyer

TUI Cruises varustamon kanssa neuvoteltiin pitkään sekä hinnasta että uusien laivojen ominaisuuksista. Laivoihin on suunniteltu parannuksia, joista ei kuitenkaan tässä vaiheessa haluta vielä kertoa.

– Ne eivät ole täysin samanlaisia, kuin sarjan aiemmat laivat. Yksityiskohtia en voi kertoa, koska tilaaja haluaa julkistaa laivojen ominaisuudet aikanaan, toimitusjohtaja Meyer kertoo.

Parannukset olivat Meyerin mukaan merkittävä syy sille, että tilaus saatiin lopulta maaliin.

Meyerin mukaan Turun telakan tulevaisuus näyttää uusien tilausten myötä erittäin vakaalta aina vuoteen 2020 saakka ja uusista investoinneista telakalle on olemassa alustavia suunnitelmia.

– Investoinneista saatava hyöty on kuitenkin arvoitava tarkasti, hän sanoo.