1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Eukonkannon MM-kisoihin ennätysmäärä osallistujia – Yle näyttää kisat suorana netissä

Juhlavuottaan viettävä suomalainen extreme-tapahtuma nostaa Sonkajärven jälleen hetkeksi maailman tietoisuuteen. Yle näyttää 20. kertaa järjestettävät Eukonkannon MM-kisat suorana netissä.

Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Ensi viikonloppuna Sonkajärvellä järjestettävät Eukonkannon MM-kisat keräävät tänä vuonna ennätysmäärän osanottajia. Pääkilpailuun on tulossa näillä näkymin 70 paria, mikä on enemmän kuin koskaan tapahtuman historiassa. Ensimmäiset kilpailijat saapuivat Ylä-Savoon jo keskiviikkona.

– Ainakin kilpailijoita on tulossa nyt ennätysmäärä, ei ikinä ole ollut näin paljon, kertoo tapahtuman mediasuhteista vastaava tiedottaja Kaisa Hynynen.

Eukonkannon kisoja on kolme: sprintti, joukkuekisa ja MM-kilpailu. Rata on samanlainen kuin viime vuonna.

– Tietysti jos vettä tulee, niin onhan se aina kosteampi kun on kosteampaa, Eukonkannon toimitusjohtaja Eero Pitkänen velmuilee.

Juhlavuottaan viettävä tapahtuma on perinteisesti kiinnostanut myös kansainvälistä mediaa. Tänäkin vuonna paikalle on tulossa useita kansainvälisiä tv-ryhmiä.

– Sähköpostilla on tullut kyselyitä kansainvälisiltä toimittajilta. Tulossa on ainakin BBC, saksalainen RTL ja venäläisiä tv-ryhmiä. Myös Tanskasta ja Hollannista on tulossa toimittajat. Tarkkaa määrää en osaa vielä sanoa, sanoo Hynynen.

Myös Yle Savo on lauantaina Sonkajärvellä. Eukonkannon MM-kisaa on mahdollista seurata suorana Ylen nettisivuilla lauantaina kello 15 alkaen.