Outo näky aamuhämärässä: Kaupunginjohtaja liimaili julisteita ympäriinsä kommandopipo päässä – video

Kommandopipoinen mies tavattiin varhain aamulla liimailemasta julisteita ympäri Kouvolaa. Pipon alta paljastui yllättäen kaupunginjohtaja Lauri Lamminmäki.

Kotimaa
kommandopipoinen mies

Nettiin ladattu video paljastaa, kuinka kommandopipoinen mies lähtee liikkeelle Kouvolan kaupungintalolta reppu selässä. Kamera seuraa kaupungin keskustassa, kuinka mies liimailee julisteita ympäriinsä.

Videon lopussa mies ottaa kommandopipon päästään. Sen alta paljastuu kaupunginjohtaja Lauri Lamminmäki.

– Yllätyin, että hän lähti tähän näin rohkeasti mukaan. Hän vain naureskeli, että kerrankin saa liikkua niin ettei kukaan tunnista häntä, kertoo videon kuvaaja Jouni Kallio Kouvolan Medialouhoksesta.

– Aivan timanttinen näyttelijä.

Betonihelvetti

Niin, kyse on Kouvolan imagonkohennuksesta. Betonihelvetti-nimellä kulkeva kaupungin yhteisponnistus kerää netissä hyviä tarinoita Kouvolasta.

Hän oli kuin James Bond. Tosi cool.

Kirsi Vainio

– Ihmiset ovat kyllästyneet siihen, että Kouvolaa morkataan. Kouvola on kaikissa tutkimuksissa se epäromanttisin paikka tai kouvolalaisilla on huonoimmat hampaat. Meidän mielestämme Kouvola ei ole sitä, miltä se näyttää julkisuudessa, sanoo Visit Kouvolan kehittämispäällikkö Kirsi Vainio Kouvola Innovationista.

"Osoittaa johtajuutta"

Lausunnoissaan yleensä hyvin virallisena pysyttelevä kaupunginjohtaja Lauri Lamminmäki lähti Vainion mukaan tekemään videota innoissaan.

– Hän oli kuin James Bond. Tosi cool, ihan kuin filmitähti. Tosi rohkea teko häneltä, osoittaa johtajuutta. Hän on pistänyt itsensä kertakaikkiaan likoon.

Netistä löytyvän Betonihelvetti.fi-sivuston sisällön tuottavat kaupunkilaiset. Mukana on jo valmiiksi ns. hyvänpuhujia, jotka tekevät blogipostauksia.

Kaupunkilaiset voivat osallistua joko sosiaalisen median tai sivustolta löytyvän lomakkeen kautta. Instagramiin, Twitteriin tai Youtubeen ladattavat postaukset kannattaa varustaa ainakin hashtagilla #munbetonihelvetti.