Kymmeniä kuollut Siinain niemimaalla tehdyissä iskuissa

Egyptin armeijan mukaan kuolonuhreja olisi yli sata. Isisin kapinalliset hyökkäsivät keskiviikkona useille armeijan tarkastusasemille.

Ulkomaat

Siinain niemimaalla kymmenet ihmiset saivat tänään keskiviikkona surmansa, kun äärijärjestö Isisin kapinalliset hyökkäsivät useita sotilaallisia tarkastusasemia vastaan, uutistoimistot kertovat.

Uutistoimisto Reuters kuvaa iskujen sarjaa yhdeksi Egyptin nykyhistorian laajimmaksi. Sen mukaan iskut olisivat vaatineet yli sata kuolonuhria. Kuolleiden joukossa olisi sotilaita, poliiseja, siviilejä ja taistelijoita.

Eri uutistoimistojen tiedot uhreista vaihtelevat suuresti, esimerkiksi AFP uutisoi, että kuolleita olisi ainakin 70. AP:n tietojen mukaan ainakin kymmeniä sotilaita olisi saanut surmansa.

Reuters siteeraa Egyptin armeijaa ja kertoo, että satakunta militanttia ja 17 sotilasta olisi kuollut.

Isisin egyptiläinen haara Siinain provinssi on ilmoittanut olevansa vastuussa iskuista. Haara on sanonut, että se on hyökännyt yli viiteentoista sotilaskohteeseen ja tehnyt kolme itsemurhaiskua. Egyptin F-16-hävittäjät puolestaan ovat pommittaneet Isis-taistelijoita, AFP kirjoittaa.

Egyptin armeijan edustaja Mohamed Sanir vakuuttaa Reutersin mukaan, että tilanne Pohjois-Siinailla on "sataprosenttisesti hallinnassa". Hän kommentoi asiaa valtion television haastattelussa.

Lähteet: AFP, AP, Reuters