Yritysjohtajat kokoontuvat Helsinkiin pohtimaan kriisien vaikutusta bisnekseen

Osallistujien joukossa ovat muun muassa Anders Borg, Carl Bildt ja Siemensin toimitusjohtaja Joe Kaeser.

talous

Yli sata johtajaa kokoontuu tänään torstaina Helsinkiin kolmipäiväiseen kokoukseen. Yritysjohtajien EBLC-kokous järjestetään Suomessa joka toinen vuosi.

Konferenssiin osallistuu muun muassa useilla teollisuudenaloilla toimivan saksalaisen Siemensin toimitusjohtaja Joe Kaeser. Paikalle saapuvat myös Ruotsin ex-pää- ja ulkoministeri Carl Bildt ja ex-valtiovarainministeri Anders Borg.

Northern Light 2015 -kokouksen teemaksi on nimetty pelottava maailma. Johtajat etsivät vastausta kysymykseen, kuinka tehdä bisnestä maailmassa, jossa ei ole järjestystä. Asialistaan vaikuttavat niin eurokriisi, Ukrainan sota, tietoturvan puutteet kuin Välimeren siirtolaiskriisi.

Eurooppalaisten yritysjohtajien kokouksen järjestää voittoa tavoittelematon EBLC-yhdistys, joka perustettiin 2002. Yhdistyksen puheenjohtaja on teräsyhtiö Outokummun hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila, joka muistetaan Nokian entisenä toimitusjohtajana ja öljy-yhtiö Shellin ex-puheenjohtajana. Yhdistyksen pääsihteeri on Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E. J. Penttilä.