Kansanedustaja Peter Östman (kd.): " En aio asettua ehdolle puheenjohtajavaaleissa"

Kansanedustaja Peter Östman (kd.) sanoo tiedotteessaan, että ei tunne nyt kutsumusta puheenjohtajan tehtävään. Hän kertoo olevansa motivoitunut nykyiseen asemaansa eduskuntaryhmän puheenjohtajana.

politiikka
Kuvassa kansanedustaja Peter Östman (kd) vaali-iltana 2015
Yle

Östman luonnehtii elokuun puoluekokousta mielenkiintoiseksi, koska Päivi Räsänen on ilmoittanut luopuvansa puheenjohtajan tehtävästä.

– Minulle on tullut monia kyselyjä ja vetoomuksia asettua ehdolle puolueen puheenjohtajaksi. Olen luvannut miettiä asiaa ja ilmoittaa päätöksestäni viimeistään heinäkuun puoleenväliin mennessä, kertoo Östman tiedotteessaan.

Toisaalta Östman myöntää, että hänen on toiminut puolueessa monissa tehtävissä, jotka antaisivat selkänojaa myös puheenjohtajaksi.

Kutsumusta puheenjohtajan tehtävään en nyt tunne, mistä johtuen en aio asettua ehdolle puheenjohtajavaaleissa.

Kansanedustaja Peter Östman

– Olen toiminut KD:n puoluehallituksen jäsenenä, puoluevaltuutettuna, ruotsinkielisen järjestön puheenjohtajana, viisi vuotta puolueen varapuheenjohtajana, kaksi vuotta puoluesihteerinä sekä neljä viimeistä vuotta eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Tästä perspektiivistä katsoen olisi nyt luonnollista tähdätä puolueen puheenjohtajan paikalle.

Tiedotteessaan Östman kertoo, että puheenjohtajan tehtävään tarvittava motiivi puuttuu.

– Sen sijaan olen erittäin motivoitunut eduskuntaryhmän puheenjohtajana toimimaan puolueen parhaaksi sekä tukemaan myös seuraavaa puheenjohtajaa vaativassa tehtävässään johtaa puoluetta eteenpäin, sanoo kansanedustaja Peter Östman.