Vapaamatkustaja saa nauttia festareista – "Me olemme tulleet heidän tontilleen, eivätkä he meidän"

Toista kertaa Kruunupuodinmäellä järjestettäville Kainuun musiikkijuhlille odotetaan tänä vuonna viime vuotta enemmän kävijöitä.

viihde
Musiikkijuhlien lava Kajaanissa.
Miia Roivainen / Yle

Kainuun musiikkijuhlat (siirryt toiseen palveluun) pärähtävät tänään käyntiin. Kolmepäiväiset festarit keräsivät viime vuonna 10 500 kävijää keskustassa sijaitsevalle mäelle. Tänä vuonna festarikansaa odotetaan paikalle vieläkin sankemmin joukoin.

– 12 000 olisi hyvä määrä, vastaava tuottaja Arde Jokinen Loud N' Live Promotionsilta toivoo.

Lippuja on myyty tasaisesti jokaiselle tapahtumapäivälle. Pelkästään lauantain myyntiluvuissa näkyy eroa muihin verrattuna.

Me olemme tulleet heidän tontilleen, eivätkä he meidän. Minusta se on aika hauskan näköistä, että parvekkeilla on paljon väkeä.

Arde Jokinen

– Lauantaina päivällä on varmaan nuorempaa väkeä paikalla, Jokinen sanoo ja viittaa nuorten suosikin, Robinin, lauantaiseen keikkaan.

Viime vuonna festivaali sujui hyvin. Monet lähitalojen asukkaat olivat kerääntyneet parvekkeilleen, ja aitojen takana riitti väkeä. Järjestäjää eivät "vapaamatkustajat" haittaa.

– Eiköhän keskustasta asunnon ostanut ole jo maksanut tarpeeksi, Jokinen naurahtaa.

Musiikkijuhlien lava Kajaanin Kruunupuodinmäellä.
Festarilava on kohonnut keskustaan nopeasti.Miia Roivainen / Yle

– Me olemme tulleet heidän tontilleen, eivätkä he meidän. Minusta se on aika hauskan näköistä, että parvekkeilla on paljon väkeä.

Artistikattaus on viime vuoden tapaan Suomen kärkeä. Festarit aloittaa paikallinen kokoonpano Marika&Elias, jonka jälkeen yleisöä villitsee JVG. Järjestäjän mukaan superviikonloppu Runoviikkoineen ja markkinakatuineen on vain ja ainoastaan hieno asia.

– On hyvä, että kaupungissa on paljon tapahtumia, ei tässä syödä toisten leipää.

Festarikansa alkaa lipumaan paikalle tänään puoli viiden aikaan, kun portit aukeavat. Luotto kuuntelijoihin ja fiilistelijöihin on taattu, yhden toiveen Arde Jokinen heittää ilmoille.

– Olisipa vaikka 20 astetta lämmintä. Nythän sää vaikuttaisi olevan paras mahdollinen.