Sari Tanus haastaa Essayahin kristillisdemokraattien puheenjohtajakisassa

Kansanedustaja Sari Essayah on saanut haastajan Tampereelta. Puheenjohtajakisaan ilmoittautunut Tanus on ensimmäisen kauden kansanedustaja.

Kotimaa
Kansanedustaja Sari Tanus (kd) eduskunnassa Helsingissä 27. huhtikuuta 2015.
Sari Tanus (kd)Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Ensimmäisen kauden kansanedustaja, tamperelainen Sari Tanus (51) pyrkii Kristillisdemokraattisen puolueen puheenjohtajaksi.

Tanus on ammatiltaan erikoislääkäri ja gynekologi. Hänet tunnetaan omantunnonvapaus -kansalaisaloitteen vireillepanijana. Hän kuuluu luterilaiseen kirkkoon, mutta pelastusarmeijalaiset juuret näkyvät.

Tiedotteessaan Tanus kertoo haluavansa uudistaa puoluetta ja tehdä kristillisdemokratiasta aidosti ihmisestä välittävän kansanliikkeen.

– Kristillisdemokraattista puoluetta tulee uudistaa niin, että se elää vahvasti tässä päivässä, pyrkii laajalla rintamalla eteenpäin, mutta sen arvot pohjaavat kestäviin kristillisiin arvoihin ja lähimmäisestä välittämiseen, Tanus muotoilee.

Päivi Räsänen ilmoitti kesäkuun alussa, ettei hän aio enää asettua ehdolle puolueen puheenjohtajaksi. Kansanedustaja Sari Essayah ilmoitti heti perään olevansa käytettävissä.

Puoluekokous, jossa kristillisdemokraatit valitsevat uuden puheenjohtajan, järjestetään elokuun lopussa Savonlinnassa.