Afganistanilaisnaisen lynkanneiden kuolemantuomiot kumottiin

Väkijoukko pahoinpiteli naisen kuoliaaksi, poltti hänen ruumiinsa ja heitti sen jokeen. Hyökkäyksestä kuolemantuomion saaneiden neljän miehen tuomiot on nyt muutettu vankilarangaistuksiksi.

Ulkomaat

Afganistanissa keväällä langetetut kuolemantuomiot 27-vuotiaan naisen lynkkaamisesta on kumottu. Miehet, jotka osallistuivat hyökkäykseen, murhaan ja ruumiin polttamiseen, saavatkin vankeusrangaistuksen. Kolme heistä saa 20 vuoden ja yksi kymmenen vuoden tuomion.

Väkijoukko pahoinpiteli maaliskuussa naisen kuoliaaksi, poltti hänen ruumiinsa ja heitti sen jokeen, kun naisen oli huhuttu polttaneen Koraanin. Syytös todettiin myöhemmin perättömäksi uskontoministeriön tutkimuksessa.

Murha tallentui videolle, ja uutinen alkoi levitä sosiaalisessa mediassa nostaen maailmanlaajuisen vastalauseiden myrskyn. Eri puolilla Afganistania järjestettiin mielenosoituksia surmaa ja poliisin välinpitämättömyyttä vastaan.

Naisasia-aktivistit ovat tuominneet oikeusistuimen päätöksen kumota kuolemantuomiot. Tuomioiden uudelleenkäsittely käytiin salassa.

Lähteet: AFP