1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kannonkoski

Miksi Kannonkoski rulettaa?

Kannonkoski markkinoi itseään puhtaalla luonnolla, mutta mitä rumaa paikkakunnalla on? Entä miksi joku heittelee vanhoja näppäimistöjä ja toinen käyttäisi nekin puutarhansa sisustamiseen? Yle Keski-Suomi kyläilee tänään Kannonkoskella ja seuraa elämänmenoa suorana radiossa ja netissä.

Kannonkoski
Kannonkosken nimikyltti tikkataulussa.
Heli Kaski / Yle

Kannonkoskessa on jotain koukuttavaa. Facebookin Kannonkoski Rules -ryhmässä on liki 1 300 jäsentä eli vain pari sataa vähemmän kuin kunnassa on asukkaita. Nettikameran välityksellä kylänraitin menoa seuraa päivittäin 25–50 ihmistä eri puolilta maailmaa.

Kovin paljoa pikkukunnasta ei kuitenkaan tiedetä. Piispalan nuoriso- ja matkailukeskus ehkä muistetaan, mutta esimerkiksi paikkakunnalta kotoisin olevaa rallikuskia Mikko Hirvosta moni pitää jyväskyläläisenä. Ja harva tietää, että näyttelijä Hannu-Pekka Björkman on alkujaan kannonkoskinen.

Yle Keski-Suomi kyläilee iltapäivällä Kannonkoskella ja kertoo paikkakunnan suuret ja pienet kuulumiset suorana sekä Radio Keski-Suomessa että verkossa.

Kello 15-16 torilla otetaan selvää, mikä Kannonkoskella on kaunista ja mikä rumaa. Kylän ilme elää ja tätä pohtimassa on muun muassa elinkeinoasiamies Pertti Huurtola. Lisäksi pääsemme kurkistamaan upouuteen kunnantaloon kunnanjohtaja Maarit Aution kanssa.

Kello 16-17 lähetyksessä lentää näppäimistö. Heinäseipäänheiton MM-kisat (siirryt toiseen palveluun) ja suositun torikameran ideoinut Marko Kauppinen järjestää yhden gramman painavan, tietokoneen näppäimen heittokilpailut ja jaossa on vähintään piirinmestaruus. Tempausten, somen ja kesäasukkaiden merkitystä pienelle paikkakunnalle pohditaan kauppias Seppo Jukkalan ja myymäläpäällikkö Hannu Herttelin kanssa.

Kello 17.20-18.00 pääosassa on luonto. Vierailemme romuromanttisessa puutarhassa (siirryt toiseen palveluun) ja syvemmälle luontoon meidät vie kannonkoskinen luontokuvaaja ja eräopas Markus Sirkka.

Yle Keski-Suomesta paikalla ovat Marika Paaso, Pauliina Tolvanen, Riikka Pennanen ja Pekka Autio sekä mediatoimittajat Jani Ilola ja Simo Pitkänen.

Tule tapaamaan meitä kello 15-18, Ylen teltta seisoo iltapäivän Salen edessä, mutta lähetystä tehdään myös torilta ja sen liepeiltä. Ja jos et pääse paikan päälle, seuraa suoraa lähetystä radiossa ja netissä yle.fi/keskisuomi!

Yle Keski-Suomen tulevat kyläilyt:

Petäjävesi pe 10.7

Kivijärvi pe 17.7.

Laukaa pe 24.7.

Lue seuraavaksi