1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Perussuomalaisen kunnallispoliitikon pakkosterilisaatiokommenteista esitutkinta

Helsingin perussuomalaisten Olli Sademies ehdotti toukokuussa henkilökohtaisessa Facebook-profiilissaan Suomeen muuttavien afrikkalaismiesten pakkosterilisaatiota.

Olli Sademies Kuva: Yle

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske on pyytänyt esitutkintaa perussuomalaisen kunnallispoliitikko Olli Sademiehen toukokuisesta Facebook-kommentista.

Tutkintapyynnön teki yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä kaksi päivää sen jälkeen, kun Sademiehen Facebook-kirjoittelu tuli julkisuuteen.

Helsingin kaupunginvaltuuston varavaltuutettu Olli Sademies (ps.) ehdotti toukokuussa henkilökohtaisessa Facebook-profiilissaan rajuja toimia maahanmuuttajien lapsimäärän rajoittamiseksi.

Perussuomalaiset sanoutui irti Sademiehen lausunnosta, mutta ei ryhtynyt jatkotoimenpiteisiin asiassa.

Poliisi sai asiasta kolme kantelua vihanlietsonnasta, mutta päätti, ettei se käynnistä esitutkintaa Sademiehen lausunnoista.

Eläkkeellä oleva entinen poliisi Olli Sademies oli ehdolla kevään eduskuntavaaleissa perussuomalaisten ehdokkaana. Hän sai Helsingin vaalipiirissä 462 ääntä, mutta jäi eduskunnan ulkopuolelle. Hän on myös kiinteistölautakunnan ja Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän hallituksen jäsen.

Jutun kuva vaihdettu 13.1.2017 klo 13.46