1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. luonto

Lohivonkaleista tieto talteen jo veneestä – Kolari julkaisee lohisovelluksen

Kolarin kunta julkaisee mobiilisovelluksen lohitilaston ylläpitämiseen. Uuden mobiilisovelluksen avulla lohestaja voi päivittää saaliinsa kunnan ylläpitämään lohitilastoon vaikka veneestä. Lohisovellus mahdollistaa tilaston mahdollisimman reaaliaikaisen ylläpidon.

luonto
Tornionjoelta pyydetty lohi
Minna Aula / Yle

Sovelluksen avulla kunta haluaa kehittää Tornion-Muonionjokien lohimatkailua. Lohia on noussut väylään viime vuosina runsaasti, joten sovellukselle on kunnan mukaan tilausta.

Tilastoja voi myös selata sovelluksen avulla ja hakea esimerkiksi tietoja samasta paikasta saaduista kaloista.

– Mobiilisovellukset avaavat täysin uusia mahdollisuuksia kuntapalvelujen tuottamiselle paremmin ja tehokkaammin. Mobiilisovellusten hyödyntäminen on luontevinta aloittaa ei-lakisääteisistä palveluista, jolloin sovelluksen toteuttaminen on helpompaa. Jatkossa kunnan tavoitteena on hyödyntää mobiilisovelluksia laajemminkin eri toiminnoissa ja palveluissa siellä, missä se tuottaa lisäarvoa ja on mahdollista, Kolarin vt. kunnanjohtaja Antti Määttä sanoo tiedotteessa.

Kolarin kunnan lohisovellus on saatavissa Windows Phone-, iOS- ja android-käyttöjärjestelmille. Ensimmäiseksi sovellus on ladattavissa android-laitteille Play-kaupasta hakusanalla ”Kolarin lohitilasto.” Windows Phone- ja iOS –sovellukset tulevat ladattavaksi heinäkuun aikana.

Lue seuraavaksi