Hyppää sisältöön

Dijsselbloem: Velkaohjelman hylkääminen ei paranna Kreikan neuvotteluasemia

Kreikan pääministeri Alexis Tsipras on väittänyt kansalle, että velkaohjelman hylkääminen parantaisi Kreikan neuvotteluasemia kansainvälisten lainoittajiensa kanssa.

Jeroen Dijsselbloem Kuva: Stephanie Lecocoq / EPA

Velkaohjelman hylkääminen sunnuntain kansanäänestyksessä ei parantaisi Kreikan neuvotteluasemia kansainvälisten lainoittajien kanssa, euroryhmän puheenjohtaja Jeroen Dijsselbloem sanoo. Se asettaisi Euroopan erittäin hankalaan asemaan, hän arvioi.

Dijsselbloem on puhunut Kreikan talouskriisistä ja sunnuntaina järjestettävästä kansanäänestyksestä Hollannin parlamentissa.

Kreikan pääministeri Alexis Tsipras on väittänyt kansalle, että velkaohjelman hylkääminen parantaisi Kreikan neuvotteluasemia kansainvälisten lainoittajiensa kanssa. Hän on toistuvasti kehottanut kansaa äänestämään sunnuntaina ei.

Euroryhmän puheenjohtaja Jeroen Dijsselbloem on sitä mieltä, että Kreikan kansanäänestyksessä esitettävä kysymys ei ole relevantti, sillä Kreikan toinen tukipaketti umpeutui tiistaina.

Hän arvioi, että suurin osa kreikkalaisista haluaa pysyä eurossa ja huomauttaa, että kansanäänestys osoittaa, ovatko he valmiita hyväksymään taloutensa niukkuuden pysyäkseen eurossa.

Kreikan kansanäänestyksessä kysytään: Pitäisikö meidän hyväksyä Euroopan komission, Euroopan keskuspankin ja Kansainvälisen valuuttarahaston 25. kesäkuuta euroryhmässä esittelemä suunnitelma?