Ranskalaisnainen 9 vuoden vankeuteen vauvojensa tappamisesta

Syyttäjä oli vaatinut vauvojen surmat tunnustaneelle naiselle kaksi kertaa pidempää rangaistusta.

Ulkomaat

Ranskalaisnainen, jota syytettiin kahdeksan vauvansa tappamisesta, on tuomittu torstaina 9 vuoden vankeuteen.

Muutaman tunnin miettimisen jälkeen valamiehistö ilmoitti päätöksensä. Tuomio on puolet syyttäjän vaatimasta 18 vuoden tuomiosta. Valamiehistön mukaan naisen harkintakyky oli heikentynyt tapausten aikaan.

Nainen tappoi ensimmäisen vauvan vuonna 1989 ja viimeisen vuonna 2000. Tapaukse tulivat ilmi vuonna 2010.

Perheen Pohjois-Ranskassa sijaitsevan talon uusi omistaja löysi roskasäkkeihin käärityt kuolleet vauvat haudattuna puutarhaan tai piilotettuina autotalliin.

Nainen olisi voitu tuomita elinkautiseen vankeusrangaistukseen, mutta syyttäjä pyysi loppupuheenvuorossaan oikeutta ottamaan huomioon lieventävät asianhaarat. Syyttäjä sanoi, että nainen kärsi mielenterveysongelmista.

Naisen kaksi elossa olevaa tytärtä anelivat oikeutta jättämään heidän äitinsä tuomitsematta. Nainen oli viettänyt tutkimusten alussa kaksi vuotta vankilassa ja hänet oli vapautettu vuonna 2012.

Nainen uskotteli poliisille, psykiatreille, tuomarille ja lakimiehille yli neljän vuoden ajan, että hänen isänsä oli raiskannut hänet lapsena ja että heillä oli suhde naisen avioliiton aikana. Oikeudessa hän sanoi tappaneensa lapset, koska pelkäsi heidän syntyneen insestin seurauksena. Maanantaina hän kuitenkin tunnusti oikeudessa, ettei hänen isänsä ollut raiskannut häntä.

Lähteet: AFP