Kroatian elinkeinoministeri: Annamme periaatteellisen tuen Fennovoiman kroatialaiskumppanille

Kroatian elinkeinoministeriö lähetti myöhään torstaina tiedotteen, jonka mukaan elinkeinoministeri antaa "periaatteellisen tuen" energiayhtiö Migritille. Ministeri ei kuitenkaan halua puuttua yksittäisten yritysten toimintaan.

Kotimaa
logo
Migrit solarna energija

Kroatian elinkeinoministeriö lähetti eilen illalla tiedotteen, jossa maan elinkeinoministeri Ivan Vrdoljak antaa periaatteellisen tuen Fennovoiman uudelle kroatialaiskumppanille Migrit Solarna Energijalle.

Ministeri kuitenkin muistuttaa, ettei hän puutu millään tavoin yksityisten yritysten asioihin.

– Kyse on yksittäisten yritysten toimista ja yksittäisestä projektista Suomessa. En halua vaikuttaa yksittäisten yritysten päätöksiin, tiedotteessa sanotaan.

Ministeri muistuttaa, että kaikille kroatialaisyrityksille on annettu periaatteellinen tuki toimiin eurooppalaisten kumppanien kanssa. Tämä yleinen sääntö koskee myös Migritiä.

Ministerin lausunnossa ei viitata lainkaan yhteistyöhön kroatialaisen energiayhtiön kanssa. Migrit kirjoitti toissapäiväisessä tiedotteessaan, että se on tyytyväinen Kroatian hallituksen ja valtiovarainministeriön tukeen.

Torstaina kroatialaiset hallituslähteet kertoivat Ylelle, etteivät he olleet tietoisia Fennovoima-hankkeesta ja sen kroatialaisesta kumppanista.

Elinkeinoministeriössä alettiin silloin selvittää, mistä asiassa on kyse.

Juttua korjattu 3.7.2015 kello 9.25: Ministeriön ja ministerin titteliä korjattu. Jutussa luki aiemmin virheellisesti, että Vrdoljak on valtiovarainministeri.