Ufoista henkiseen kasvuun - Ultrapäivät 40 vuotta

Ensimmäisillä Ultrapäivillä käsiteltiin muun muassa valoilmiöitä ja ufoja. Nyt huomio on kääntynyt yksilöön päin eli kehoon, mieleen ja henkiseen kasvuun. Rajatietoon keskittyviä Ultrapäiviä on järjestetty jo 40 vuotta. Suurimmaksi osaksi ne on järjestetty Etelä-Pohjanmaalla Kuortaneella.

Ultrapäivillä ufot kiinnostivat varsinkin 1990-luvulla. Kuva: Mirva Korpela / Yle

Kuortaneen Ultrapäiville kerääntyy vuosittain satoja ihmisiä. Tänä vuonna noin 800, mutta joskus väkeä on tullut jopa tuhat henkeä.  Päivillä pohditaan muun muassa rajatiedon olemusta.

– Kaikissa inhimillisen elämän osa-alueissa on myöskin sitä, mitä tiede ei ole pystynyt selvittämään. Tietenkin hypnoosit, akupunktiot ja jooga ovat jo tulleet tiedon pariin, mutta on paljon, mitä vasta tutkitaan ja selvitetään, sanoo yksi järjestäjistä Kustannus Oy Rajatiedon toimitusjohtaja Arja Kuningas.

Ufo-buumi yltyi 1990-luvulla

Ensimmäisissä kokoontumisissa puhuttiin paljon ilmakehän valoilmiöistä ja ufoista. Huipussaan ufohavainnot ja niihin liittyvät keskustelut olivat 1990-luvulla.

– Se oli oikea buumi. Silloin ufoista tehtiin isoja televisio-ohjelmia ja meille se tiesi työtä. Olimme puhelinpäivystyksessä lähes ympäri vuorokaudet. Kyllä se oli tosi vaikuttavaa, runsasta ja aikaavievää – tietysti myönteisellä tavalla, muistelee aikaa Arja Kuningas.

Arja Kuningas on ollut alusta asti mukana Ultrapäivillä. Kuva: Mirva Korpela / Yle

Ufoista huomio on viime vuosina kääntynyt yksilöön päin. Kehoon, mieleen, ihmissuhteisiin ja henkiseen kasvuun. 

– Sisimmän etsintä on voimakkaasti kasvanut, mutta sitten täällä on hyvin paljon erilaisia liikuntaohjelmia, joissa fyysistä kuntoa pidetään yllä. Niissä kaikissa on mukana sisäinen viesti, joka kertoo ihmisille, millä tavalla kannattaa elää, jos haluaa elää tyytyväisenä, kuvailee Ultrapäivien juontaja Erkki Kanto.

Kiinnostus jälleensyntymiseen kasvussa

Tulevaisuudessa rajatiedosta kiinnostuneiden huomio näyttää liittyvän tuonpuoleiseen. Arja Kuninkaan mukaan tutkimus ja kiinnostus siihen suuntaan on kasvussa.

– Ihmisillä on paljon kuoleman rajakokemuksia ja myös jälleensyntyminen on asia, mikä ihmisiä laajasti kiinnostaa. Tosin vaikeutena on, etteivät kaikki tutkimusalat ole sellaisia, että meillä olisi menetelmiä millä tutkia. Rajaton rajatieto vähän hymyilee tutkimukselle, jota ihminen tänä päivänä pystyy tekemään, summaa Arja Kuningas.