1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Yrittäjät eivät stressaa Verohallinnon pitkästä palvelukatkoksesta

Suomen Yrittäjien mukaan Verohallinto on tiedottanut hyvin teknisistä muutostöistä, joten katko ei ole tullut yllätyksenä.

talous

Verohallinnossa alkaa lauantaina viisi päivää kestävä palvelukatkos. Suomen Yrittäjät varautuu siihen, että järjestön palveluneuvontaan tulee katkon takia tavallista enemmän yhteydenottoja. Yrittäjille tuskin aiheutuu Verohallinnon teknisten muutostöiden takia suurempia ongelmia.

– Huoltokatkon ajankohtana keskikesä on toisten yrittäjien mielestä hyvä ja toisten näkökulmasta huono. Tilikausi päättyy kuun vaihteessa, joten varsinkin tilitoimistoissa on tähän aikaan tavallisesti kiireistä. Heidän työnsä voi lykkääntyä palvelukatkoksen takia, Suomen Yrittäjien veroasiantuntija Satu Grekin sanoo.

Grekinin mukaan yrityksillä on ollut aikaa varautua katkokseen, sillä Verohallinto on tiedottanut hyvin siitä, että palvelut ovat muutaman päivän alhaalla.

– Sähköinen verotili-palvelu on pääosin käytössä, mutta me varaudumme siihen, että yrittäjien veroneuvontaan tulee tavallista enemmän yhteydenottoja, Grekin toteaa.

Lauantaina alkavan Verohallinnon palvelukatkoksen aikana verotoimistot ovat kiinni, verohallinnon puhelinpalvelut eivät ole käytössä ja sähköisissä palveluissa on katkoja. Ainoastaan tärkeimmät sähköiset verotili ja verokortti verkossa -palvelut ovat pääosin käytössä.

Palvelut toimivat normaalisti jälleen 9. heinäkuuta alkaen kello yhdeksän.

Lue seuraavaksi