Kaupungin rakentamassa puistossa "liian löysät muodot" – joensuulaisskeittaajat muovasivat betonista oman skeittiparkin (video)

Rullalautalijat Joensuussa -yhdistys suunnitteli ja muotoili betonista skeittiparkin Noljakkaan. Skeittaajat tietävät itse parhaiten, millainen on hyvä betoninen skeittauspaikka.

Kotimaa
Rullalaudat valmiina laskemaan alas rampista.

Joensuun Noljakassa skeittaajat rullaavat hymy huulilla. Eikä ihme, sillä skeittiparkin ovat rakentaneet lautailijat itse.

Parkki rakennettiin eräänlaisena vastalauseena loivakaarteiselle Mehtimäen skeittipuistolle, jonka on pystyttänyt kaupungin palkkaamat rakennusmiehet.

Monien parkkien käyttöaste on jäänyt alhaiseksi, mikäili parkkien rakentajat ovat olleet skeittauksen ulkopuolisia ihmisiä.

Santeri Sihvonen

– Täällä Pohjois-Karjalssa ei ollut sellaisia kunnon kaaria, joita haluamme skeitata. Olemme skeitanneet Euroopassa uusia betoniparkkeja ja tuli kaipuu, että haluamme Joensuuhunkin samanlaisia härpäkkeitä.

– Mehtimäen muodot ovat liian löysiä, me haluamme tiukkoja kaaria ja nopeita linjoja, Rullalautailijat Joensuussa -yhdistyksen puheenjohtaja Santeri Sihvonen sanoo.

Yhdistyksellä on vireillä skettiparkkeja muuallekin maakuntaan.

– Kontiolahteen ja Liperiin on tulossa parkit. Olemme näistä erittäin iloisia, sillä olemme nähneet, että monien parkkien käyttöaste on jäänyt alhaiseksi, mikäili parkkien rakentajat ovat olleet skeittauksen ulkopuolisia ihmisiä, Sihvonen kertoo.