Kansainvälistä kiinnostusta herättänyt Vsenn-palapuhelin lässähti

Erilaisilla moduuleilla päivitettävää älypuhelinta kehittänyt Vsenn kertoo sosiaalisessa mediassa, että hanke yritti pysyä itsenäisenä loppuun asti, mutta lopulta taloudellinen paine kävi liian suureksi. Yhtiön kehittämä teknologia lisensoitiin toiselle brändille.

talous
Kuvankaappaus Vsennin Twitter-sivulta
Kuvankaappaus Vsennin Twitter-sivulta

Oululainen, entisten nokialaisten perustama älypuhelinhanke Vsenn on pistetty jäihin. Vsennin Twitter- ja Facebook-päivitysten mukaan yhtiön kehittämä teknologia on lisensoitu toiselle brändille.

Vsenn on kertonut, että hanke yritti pysyä itsenäisenä loppuun asti, mutta lopulta taloudellinen paine kävi liian suureksi. Vsenn ei kerro, mikä yhtiö teknologian on lisensoinut.

Vsennin kehitystyöstä on kerrottu julkisuuteen hyvin vähän ja yhtiön keulahahmot ovat pysytelleet taustalla. Julkisuudessa on kuitenkin ollut tietoja, että hankkeen taustalla on ollut joukko entisiä Nokian työntekijöitä, jotka ovat työskennelleet ennen Nokian Android-projekteissa.

Erilaisilla moduuleilla päivitettävät matkapuhelimet ovat herättäneet kiinnostusta ympäri maailman. Tällaista puhelinta voi päivittää osa kerrallaan. Esimerkiksi kameran tai puhelimen prosessorin voi halutessaan vaihtaa uuteen tai parempaan.

Google kehittää Project Ara -nimellä tunnettua moduulipuhelintaan omassa projektissaan. Suomessakin on ollut ainakin kaksi yritystä, joissa on kehitelty päivitettäviä puhelimia: Puzzle Phone ja Vsenn.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.