Tampere-talo tuottaa kongresseja rakennustöiden lomassa

Tampere-talo kasvattaa kokoustensa määrää keskellä rakennustöitä. Uusien tilojen perustuksien rakentaminen aloitettiin kesä-heinäkuun vaihteessa. Kongressimäärä on kasvanut viime vuodesta, ja rakentamisesta huolimatta suunta jatkuu.

Kotimaa
Tampere-talon remontti etenee
Kalevantien puoleisen sisäpihasyvennyksen paikalle tulee uusia kokoustiloja.Marko Melto / Yle

Tampere-talo näyttää ulkoa päin ja sisältäkin melkein samalta kuin alkukesällä. Pinnan alla kuitenkin tapahtuu, muutakin kuin kokousjärjestelyjä. Sisäpihalla ja kellarissa puretaan ja rakennetaan jo täyttä vauhtia.

– Työn alla on uusi laajennusosa joka on edennyt vauhdikkaasti purkujen ja perustuksien osalta. Nyt tehdään perustusurakkaa, varsinainen rakennusurakkavaihe alkaa syksyllä, kertoo kiinteistöpäällikkö Marko Koivisto.

Sisäpihatyö täydentää talon kokonaiseksi

Rakennuksen pääosan ja taaempana sijaitsevan Sorsapuistosalin väliin tulee auditorio ja monitoimitilaa. Samalla Kalevantien eli etelän puoleinen seinä muuttuu yhtenäiseksi, kun välissä ollut syvennys täyttyy.

Ravintolaa uusitaan ja näkymää Sorsapuistoon avataan lisää.

Lisäksi mm. artistien tavaroiden kuljettaminen paikalle ja pois helpottuu, kun kuormat voidaan purkaa sateensuojassa. Tilaan mahtuu rekka-autokin. Myös liikenneyhteydelle Viinikankadun suuntaan on varaus.

Taidemuseon ja Muumilaakson työt ovat vuorossa ensi keväästä lähtien. Valmista on toukokuussa 2017.

Kokousten määrä kasvaa edelleen

Rakennusrumba kuulostaa kovalta, mutta Tampere-talon johtaja Paulina Ahokas sanoo, että kongressien järjestämisen tahtia työ ei hidasta.

– Tämä on ollut vahva kongressivuosi, mutta vuosi 2016 ja erityisesti 2017 ovat meillä ennätyksellisiä.

Tampere-talo kertoi kesäkuussa, että tämän vuoden kokouksiin osallstuu noin 5 700 kävijää, kun viime vuonna luku oli 4 000. Rahaakin vieraat jättävät seudulle, tänä vuonna arviolta 5,8 miljoonaa euroa.

Sen sijaan tontin yliopiston puoleiseen kulmaan tulevan hotellin aikataulu on vielä avoin. Johtoajatus on, että Tampere-talon kaikki palvelut saa jatkossa saman katon alta. Esimerkiksi muumien odotetaan vetävän paikalle melkoisesti japanilaisia.