Nopeasti kasvanut peliyhtiö Namida yrittää lyödä läpi tarinallisilla peleillä

Oululainen peliyritys Namida Games sai keväällä 320 000 euron rahoituksen. Yhtiö on kasvanut alle vuodessa kymmenen henkeä työllistäväksi kunnianhimoiseksi yritykseksi, joka haluaa erottua massasta tarinallisuudella.

tekniikka
Oululaisen Namida Gamesin Spiralways julkaistaan loppuvuonna 2015.
Namida Gamesin toimitusjohtaja Daniel Rantala esittelee, millaisessa ympäristössä ja millaisella tiimillä mobiilipeliä suunnitellaan.

Oululainen Namida Games sai alkunsa vuoden 2014 kesällä kun Daniel Rantala ja Topi Stolp kavereineen saivat idean kokeilla siipiään pelialalla. Tiimin jäsenet löytyivät nopeasti Oulun ammattikorkeakoulun kautta, kun kaikkien tuttavapiiristä löytyi aina henkilö, jota pystyttiin kysymään mukaan. Uraansa aloitteleva yritys on kuitenkin edennyt jo verrattain pitkälle.

– Meillä on tällä hetkellä käynnissä kaksi peliprojektia. Debyyttipelimme Spiralways julkaistaan tämän vuoden loppupuoliskolla, ja sen ohessa kehitämme pokeripeliä yhdessä Playforia-yhtiön kanssa, Daniel Rantala kertoo yhtiön tulevaisuuden suunnitelmista.

Viime syksynä virallisesti perustettu Namida Games sai vastikään ison 320 000 euron rahoituksen helsinkiläiseltä peliyhtiö Playforialta. Yhtiö työllistää nyt kymmenen.

Namida tekee tarinallisia pelejä

Rantala kertoo olleensa aina kiinnostunut peleistä, ja pelialan kokeileminen tuntui hyvältä valinnalta aiempien bisnesten ohessa. Hänen mieleensä ovat aina olleet tarinapainoitteiset pelit, ja Namida pyrkii erottumaan vilkkaalla mobiilipelikentällä juuri tarinapainoitteisuudella.

– Pennusta pitäen tarinalliset pelit kuten Max Paynet, Final Fantasyt ja tällaiset ovat olleet lähellä sydäntä, ja niihin liittyy sellainen vahva intohimo. Yritämme tuoda tarinalla pelaajalle muutakin syytä pelaamiselle kuin pöntöllä istumisen tai bussissa odottamisen.

Ely-keskus pelaa suurin panoksin

Pelialalla on Oulussa jo kymmenvuotiset perinteet. Oulussa keskityttiin aiemmin opetuksellisiin peleihin, mutta kaupunkiin on syntynyt vahvaa mobiilipelaamisen osaamista. Oulun seudulta onkin jo nähty mobiilipelialan menestystarinoita, esimerkiksi Fingersoft.

Yritämme tuoda tarinalla pelaajalle muutakin syytä pelaamiselle kuin pöntöllä istumisen tai bussissa odottamisen.

Daniel Rantala

Pohjois-Pohjanmaan ely-keskukselta kerrotaan alan olevan selvässä kasvussa. Nykyisen noin 350 työpaikan alan uskotaan tulevaisuudessa kasvavan jopa 1 200 henkeä työllistäväksi. Euroopan unionin aluekehitysrahaston varoja on satsattu Pohjois-Suomen ohjelmisto- ja pelialan yritysten kansainvälistymiseen tämän vuoden puolella jo noin 1,45 miljoonan euron edestä.

Takeita menestymisestä ei ole

Menestyminen ei kuitenkaan ole julkisesta rahasta kiinni. Yhden miehen iltapuhteista lähtenyt Fingersoft on noussut pystyyn ilman yritystukia. Namida Games ei myöskään ole ainakaan vielä hakenut avustuksia.

Daniel Rantala kertoo yhtiön vahvuudeksi nuoren tiimin halun menestyä ja heidän rahoittajiltaan saamansa tuen.

Asiat menevät pieleen, jos emme saa käyttäjiä lataamaan peliä tai jatkamaan pelin parissa.

Daniel Rantala

Täysin varmaa pelialalla menestyminen ei kuitenkaan ole. Namidan tiimin mukaan mobiilipelimarkkinoilla erottautuminen on hyvin haastavaa ja he tiedostavat ottamansa riskit. Tavoitteena olisi saada ihmiset sitoutumaan peliin.

– Isoin riski on se, että peli floppaa. Asiat menevät pieleen, jos emme saa käyttäjiä lataamaan peliä tai jatkamaan pelin parissa. Se tilanne veisi meiltä mahdollisuuden liikevaihdon muodostumiselle.