Ilmajokelaisen vanhuksen etsinnät lopetettu toistaiseksi

Maanantaina kadonneen 84-vuotiaan Iisakki Mahlamäen kohtalo on edelleen arvoitus. Pohjanmaan poliisi toivoo vielä yleisöhavaintoja tapauksesta.

Kotimaa
kadonnut iisakki mahlamäki
Poliisi

Viimeksi maanantaina nähdyn 84-vuotiaan Iisakki Mahlamäen etsinnät lopetettiin tuloksettomina torstai-illalla.

Mahlamäkeä on etsitty viimeksi Ilmajoen eteläpuolelta maastosta, rannoilta sekä myös ilmasta varjoliitäjien avustuksella. Myös Kyrönjoen rantoja on läpikäyty Ilmajoen keskustasta etelään päin siten, että sukeltajia on ollut vesistöetsinnöissä mukana.

Yleisjohtaja Mikko Uusimäki Pohjanmaan poliisin tilannekeskuksesta sanoo, että viimeisin yleisövihje on tullut torstaina iltapäivällä. Vihjeet ovat olleet lähinnä havaintoja sähkömopoilla liikkuneista henkilöistä, jotka eivät kuitenkaan ole lopulta liittyneet Mahlamäen tapaukseen, Uusimäki kertoo.

Liikuntarajoitteinen Mahlamäki oli kadotessaan liikkeellä punaisella nelipyöräisellä sähkömopolla. Hänellä on myös alkava muistisairaus. Poliisin ja vapaaehtoisen pelastuspalvelun etsintöjä on vaikeuttanut se, että Mahlamäen katoamispaikasta tai edes suunnasta ei ole saatu aukotonta varmistusta. Mahlamäen käyttämän ajokin toimintasäde on noin 50 kilometriä.

Pohjanmaan poliisi toivoo edelleen yleisövihjeitä katoamisesta. Etsinnät aloitetaan tarpeen vaatiessa uudestaan, mikäli mahdolliset uudet havainnot auttavat etsintäalueen kohdistamisessa.