1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Ukraina, USA, Australia – suomalaisten kahjo kesätapahtuma omittiin ulkomaille

Sonkajärven Eukonkantojen isäntä kertoo, että vastaavia tapahtumia järjestetään tänä vuonna jo ainakin neljässä muussa maassa.

Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Suomen erikoisimpiin kesätapahtumiin lukeutuva Eukonkannon MM-kilpailu Sonkajärvellä on innostanut ihmisiä perustamaan samankaltaisia tapahtumia useisiin eri maihin.

Eukonkantojen isäntä Eero Pitkänen sanoo, että esimerkiksi tänä vuonna kansainvälisten eukonkantojen kilpailukalenteri alkoi jo toukokuussa Ukrainasta. Siellä osallistujina oli muun muassa Sonkajärven kilpailun moninkertainen mestaripari Taisto Miettinen ja Kristiina Haapanen.

– Puolassa on elokuussa, USA:ssa on lokakuun alussa ja sitten on vielä Australian kisat. Sitten on pienempiä kilpailuja kuten Texasissa, jonne on pyydetty mukaan meidän viime vuoden mestaria Ville Parviaista, hän kertoo.

Eukonkannon MM-kisatapahtuma alkoi Sonkajärvellä perjantaina. Se huipentuu kuitenkin tänään: varsinainen maailmanmestaruuskisa käydään lauantaina iltapäivällä kolmelta.

Yle on näkyvästi mukana Eukonkannon MM-kilpailussa. Ensimmäiset kuulumiset tapahtumasta kuullaan Yle Radio Suomen Suomi-kierroksella kello 10.30. Yle Areenassa alkaa puolestaan suora nettilähetys kilpailuradan varrelta kello 15.