Pizzerian pomo riehui kilpailijan pihalla – ei olisi kannattanut

Kahden pizzeriayrittäjän välinen riita tuli toiselle kalliiksi. Hän joutuu maksamaan kilpailijalleen yli 20 000 euron korvaukset.

Kotimaa
Pitsa pitsalaatikossa.
Yle

Pizzeriayrittäjien välinen riita on saatu päätökseen Haminassa.

Toinen yrittäjä sai Kymenlaakson käräjäoikeudessa kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen laittomasta uhkauksesta ja vahingonteosta. Hän joutuu maksamaan toiselle yrittäjälle, tämän vuokraisännälle ja vakuutusyhtiölle yhteensä noin 23 000 euron korvaukset

Yrittäjistä toinen tuomittiin lievästä vahingonteosta ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta. Hän selvisi 160 euron sakoilla.

Riita pizzerioiden välillä kärjistyi ilkivaltakierteeseen keväisenä iltana vuonna 2013.

Toinen yrittäjistä uhkasi ensin puhelimessa tappaa kilpailijansa. Sen jälkeen hän meni kilpailevan pizzerian pihalle ja rikkoi vuokratiloissa toimivan yrityksen ikkunat. Lisäksi hän hajoitti kaksi tuhansien eurojen arvoista valomainosta. Myös sisätilat vaurioituivat.

Ikkunansa menettänyt yrittäjä katkaisi tämän jälkeen kilpailijansa ravintolasta lankapuhelimen johdon.

Molemmat osapuolet pyörsivät käräjäoikeudessa aiemmat lausuntonsa.

Kovemman tuomion saanut mies sanoi, ettei ollut rikkonut kuudesta ikkunasta kuin yhden. Vastapuoli väitti, ettei ollutkaan katkaissut puhelimen johtoa vaan vetänyt vain töpselin irti seinästä.

Käräjäoikeus luotti kuitenkin esitutkinnassa kerrottuihin versioihin.

Kaikki osapuolet tyytyvät tuomioon, joten se jäi lainvoimaiseksi.