1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Venäläispoliitikko varoittaa suomalaisten rankaisemisesta: Suomi on ystävä

Liittoneuvoston Suomen ystävyysryhmää johtavan Konstantin Dobryninin mukaan venäläisillä on nyt syytä malttiin.

Venäjän parlamentin ylähuoneen eli liittoneuvoston Suomen ystävyysryhmää johtava Konstantin Dobrynin kehottaa maanmiehiään malttiin matkustuskieltokiistassa. Dobryninin mukaan Venäjän ei pidä rynnätä asettamaan Suomea vastaan talouspakotteita sen vuoksi, että pakotelistalla olevia venäläispoliitikkoja ei päästetä Helsingin Etyj-kokoukseen.

Dobrynin painottaa Suomen olevan yksi harvoista Euroopan maista, joka on pitänyt yllä hyviä suhteita Venäjään koko toisen maailmansodan jälkeisen ajan.

– Suomi on pitänyt yllä ystävällisiä suhteita ja keskinäistä kunnioitusta. Se on meille strateginen kumppani ja ystävä, Dobrynin sanoo ja kehottaa ratkaisemaan erimielisyydet keskustelemalla.

Venäläispoliitikot ovat väläyttäneet mahdollisuutta asettaa Suomea vastaan talouspakotteita. Venäjän kansallisen turvallisuusneuvoston pääsihteeri Nikolai Patrušev sanoi perjantaina, että yhtenä vastatoimena voisivat olla rajoitukset Suomen kanssa käytävään puukauppaan.

Länsimaat ovat asettaneet talouspakotteita ja matkustuskieltoja Ukrainan kriisin ja Krimin niemimaan valtaamisen vuoksi.