Kuusivuotias Sohvi onkikilpailusta: "Tärkeintä ei ole saalis vaan osallistuminen"

Rönnin huvikeskuksessa järjestettiin lauantaina perinteinen lasten onkikilpailu. Kuusivuotias Sohvi ja seitsemänvuotias isoveli Juho olivat mukana jo kolmatta kertaa.

Kotimaa
Lapset kalastavat laiturilla.
Sohvi ja Juho ovat onkikilpailun konkareita.Matti Vikman / Yle

Eräjärven Rönni keräsi hienosti väkeä lauantaina, kun upean tanssilavan ympäristö täyttyi Längelmäveden kesäpäivää viettävistä ihmisistä. Arviolta sadat kävijät nauttivat helteisestä säästä ja Oriveden kaupungin järjestämistä tapahtumista.

Tarjolla oli muun muassa lasten tanssituokiota, suomalaisirlantilaista musiikkia, lentopallonäytöstä ja sirkusesityksiä. Yhtenä suosikkina oli lasten onkikilpailu, joka järjestettiin jo viidettä kertaa.

Kilpailun järjestäjänä oli Oriveden Onkijat, joka jakoi perinteisesti myös kalatietoutta yleisölle. Erityisen suosituksi on havaittu kalan käsittelyyn liittyvät näytökset.

– Kalan fileointi ja nylkeminen tuntuvat kiinnostavan, koska kaupassa kala on yleensä valmiiksi käsitelty eikä ihmisillä ole tietoa miten se tapahtuu, kertovat Sanna Nykänen ja Sirpa Vuohelainen Oriveden Onkijoista.

Kalakeitto maistuu

Oriveden Onkijoiden teltalla kalastusvälineitä virittelevät Sohvi ja Juho Uotila, joille tapahtumaan osallistumisesta on tullut perinne. Lasten äidin mukaan kyseessä on tuttu harrastus.

Sohvi käy melkein joka päivä kalassa.

Sinikka Montonen, Sohvin äiti

– Sohvi käy melkein joka päivä kalassa. Ja on se myös perheen yhteinen harrastus, Sinikka Montonen kertoo.

Sohvi ja Juho asettuvat hyville paikoille Längelmäveden rannassa olevalle laiturille. Pian Juhon koho painuu pinnan alle ja saaliiksi nousee särki.

– Ennenkin on tullut särkiä ja ahvenia, Juho sanoo.

Molemmat pyytäjät mainitsevat suosikikseen kalakeiton. Sohvin mielestä kalastaminen on vaikeaa, koska kalat ovat niin vikkeliä.

– Kalan saaminen on silti se paras juttu, Sohvi toteaa.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus