1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Tunnettu ruotsalaislaulaja osallistui eukonkannon MM-kisoihin: Luulin, että se olisi helppoa

Ruotsin suosituimpiin laulajiin lukeutuva Lena Philipsson joutui tyytymään 12. sijaan.

Lena Philipsson ja Pierre Leander olivat tyytyväisiä suoritukseensa, vaikka mitalisijat jäivät vain haaveeksi. Kuva: Lena Philipsson Facebook sivu.

Sonkajärven eukonkannon maailmanmestaruuskisat ovat saaneet tänä vuonna tavallista suuremman huomion Ruotsissa, sillä kisaajien joukossa oli maan tunnetuimpiin laulajiin lukeutuva Lena Philipsson.

Ennen kisaa 49-vuotias Philippson uhosi aikovansa voittaa maailmanmestaruuden yhdessä 41-vuotiaan poikaystävänsä Pierre Leanderin kanssa. Leanderin mukaan Philipsson oli jopa uhannut, ettei suostu poistumaan Suomesta ilman mitalia. Pariskunta ei kuitenkaan saavuttanut mitalisijaa, vaan joutui tyytymään 12. sijaan.

– Ei tullut mitalia, mutta ei se haittaa, Leander vakuutti kisan jälkeen Aftonbladet-lehdelle.

– Olen hiton iloinen, että selvisimme siitä. Luulimme, että mitalin saaminen olisi melko helppoa, mutta rata osoittautuikin odotettua rankemmaksi. Siellä vilisi pitkiä lihasvuoria pikkuriikkisten tyttöystäviensä kanssa, Philipsson kirjoittaa Facebook-sivullaan julkaisemassaan viestissä.

Pariskunta kehuu eukonkannon MM-kisojen olleen hauska kokemus, mutta uutta yritystä he eivät aio ensi vuonna tehdä.

Yli 30 vuotta laulajanuraa tehneen Lena Philipssonin tunnetuimpia hittejä ovat Det gör ont, Kärleken är evig, _Dansa i neon _ja Han jobbar i affär. Hän edusti Ruotsia Euroviisuissa vuonna 2004.