Britannian pikkuprinsessa Charlotte kastetaan tänään

Brittihovin nuorin jäsen saa nimen Charlotte Elizabeth Diana kastetilaisuudessa, jonne on kutsuttu vain lähimmät perheenjäsenet ja ystävät.

Prinsessa Charlotte isoveljensä prinssi Georgen sylissä. Kuva: The Duchess of Cambridge / Handout / EPA

Britannian prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen tytär Charlotte ristitään tänään yksityisessä seremoniassa. Canterburyn arkkipiispa Justin Welby kastaa Britannian hovin nuorimman jäsenen Charlotte Elizabeth Dianaksi St. Mary Magdalenen kirkossa, jossa myös prinsessan isoäiti Diana kastettiin.

Kirkko sijaitsee kuningatar Elisabet II:n omistamalla Sandringhamin tilalla Norfolkissa. Williamin ja hänen Kate-vaimonsa maaseutuasunto sijaitsee kävelyetäisyydellä ristiäispaikasta.

89-vuotias kuningatar osallistuu kastajaisiin puolisonsa prinssi Philipin kanssa. Pienimuotoiseen seremoniaan saapuvat myös Williamin isä prinssi Charles ja hänen vaimonsa, Cornwallin herttuatar Camilla, sekä pikkuprinsessan äidinpuoleiset isovanhemmat Carole ja Michael Middleton.

Osallistujien joukossa ovat lisäksi Charlotten kummit, joiden nimiä ei ole vielä kerrottu. Williamin veli prinssi Harry ei ole paikalla Afrikan-matkansa takia.

Seremoniassa käytetään kruununjalokiviin kuuluvaa hopeista kastemaljaa ja kastevesi on tuotu Jordanjoesta, kirjoittaa Britannian yleisradioyhtiö BBC (siirryt toiseen palveluun).

Tilaisuudessa William ja Kate esiintyvät ensi kertaa julkisesti molempien lastensa kanssa. Charlotten isoveli prinssi George täyttää kaksi vuotta myöhemmin tässä kuussa.