Isis julkaisi videon joukkomurhasta Syyrian Palmyrassa

Videolla nuoret taistelijat ampuvat noin 25 miestä, väitetysti Syyrian hallituksen sotilaita.

Ulkomaat
Jihadistien 28. toukokuuta 2015 välittämää kuvaa roomalaisen amfiteatterin edustalta muinaisessa Palmyran kaupungissa.
Jihadistien 28. toukokuuta 2015 välittämää kuvaa roomalaisen amfiteatterin edustalta muinaisessa Palmyran kaupungissa. AFP

Ääri-islamilainen Isis-järjestö on julkaissut uuden videon, jolla näytetään 25 miehen joukkomurha Palmyran kaupungissa Syyriassa. Asiasta kertoo uutistoimisto AP.

Isisin mukaan miehet ovat Syyrian hallituksen sotilaita. Videolla hyvin nuoren näköiset taistelijat ampuvat miehiä takaraivoon Palmyran muinaisen amfiteatterin sisällä. Sadat katsojat seurasivat ampumista.

Britannian yleisradioyhtiö BBC (siirryt toiseen palveluun) arvioi, että ampujat voisivat olla ehkä vain 13–14-vuotiaita.

Video on julkaistu lauantaina, mutta sen kuvausajankohdasta ei ole varmuutta. Syyrian sisällissotaa tarkkaileva järjestö Syrian Observatory for Human Rights on sanonut, että miehet olisi ammuttu 27. toukokuuta.

Isis valtasi muinaisen Palmyran rauniokaupungin ja sen vieressä sijaitsevan Tadmurin toukokuun lopulla. Palmyra on Unescon maailmanperintökohde, jonka kulttuuriaarteita pidetään mittaamattoman arvokkaina.

Lähteet: AP