Egyptin armeija tappoi yli 60 Isis-kapinallista Siinain niemimaalla

Isisin egyptiläinen haara on tappanut satoja sotilaita ja poliiseja Siinain niemimaalla sen jälkeen, kun Egyptin armeija syrjäytti presidentti Muhammed Mursin vallasta kaksi vuotta sitten.

Ulkomaat

Yli 60 islamistikapinallista on kuollut Egyptin armeija ilmaiskuissa ja maaoperaatioissa Pohjois-Siinailla sunnuntaina, uutistoimisto Reuters kertoo turvallisuuslähteiden perusteella.

Armeija hyökkäsi Isisin egyptiläistä haaraa Siinain provinssia vastaan Sheikh Zuweidin ja Rafahin välisissä kylissä. Armeija löysi alueelta neljä kapinallisten piilopaikkaa ja hyökkäsi niihin Apache-helikoptereilla ja maajoukoilla. Ainakin 63 kuoli, turvallisuuslähteet kertovat.

Siinain provinssi on tappanut satoja sotilaita ja poliiseja Siinain niemimaalla sen jälkeen, kun Egyptin armeija syrjäytti presidentti Muhammed Mursin vallasta kaksi vuotta sitten.

Viime viikon keskiviikkona kapinalliset tekivät yhden Egyptin nykyhistorian laajimmista iskujen sarjasta. Yli sata ihmistä kuoli, kun äärijärjestö Isisin kapinalliset hyökkäsivät useita sotilaallisia tarkastusasemia ja poliisikohteita vastaan Siinailla.

Egyptin hallitus syyttää Mursin Muslimiveljeskuntaa Siinain iskuista. Veljeskunta sanoo, että se on rauhanomainen liike. Egyptin sisäministeriö ilmoitti sunnuntaina, että se oli pidättänyt 12 Muslimiveljeskunnan jäsentä, jotka suunnittelivat iskuja poliiseja ja sotilaita vastaan.

Siinain niemimaa on strategisesti merkittävä alue. Se rajoittuu lännessä Suezin kanavaan ja idässä Israeliin.

Lähteet: Reuters