"Ei enää ministeri!" – Kreikan valtiovarainministeri eroaa

Varoufakisin mukaan tietyt euroryhmän jäsenet ovat antaneet ymmärtää, että hänen poissaolonsa ryhmän kokouksista olisi suotavaa.

Ulkomaat
Yanis Varoufakis.
Yanis Varoufakis.John Thys / AFP

Kreikan valtiovarainministeri Gianis Varoufakis ilmoittaa eroavansa. Ei enää ministeri! hän kirjoittaa kotisivullaan (siirryt toiseen palveluun).

Varoufakis kirjoittaa, että tietyt euroryhmän jäsenet ovat antaneet ymmärtää, että hänen poissaolonsa ryhmän kokouksista olisi suotavaa. Kreikan pääministeri Alexis Tsipras on Varoufakisin mukaan arvioinut, että hänen poissaolostaan voisi olla apua jatkoneuvotteluissa. Siksi hän on päättänyt erota tänään maanantaina.

Varoufakis uskoo, että Kreikan eilen sunnuntaina järjestämä kansanäänestys säilyy historiankirjoissa ainutlaatuisena hetkenä, jolloin pieni eurooppalainen maa nousi velkataakkaansa vastaan. Kuten kaikilla demokraattisilla taisteluilla, myös Kreikan kansaäänestyksellä on hinta, hän sanoo.

Varoufakis kirjoittaa, että on hänen velvollisuutensa auttaa Tsiprasia hyödyntämään kansanäänestyksen lopputulos jatkoneuvotteluissa, kuten Tsipras uskoo voivansa tehdä. Varoufakis kirjoittaa, että hän aikoo kantaa lainoittajien inhon ylpeydellä.

Hän lupaa täyden tukensa pääministeri Alexis Tsiprasille, uudelle valtiovarainministerille ja koko hallitukselle. Varoufakisin seuraaja ilmoitetaan myöhemmin tänään maanantaina.

Kaikki tuoreimmat uutiset Kreikan tilanteesta löytyvät tästä linkistä.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lähteet: AFP, Reuters