Hoitoa netissä – ihastuttaako, vihastuttaako vai pelottaako?

Puhelimeen ei vastata eikä vastaanottoaikoja saa. Tämä on arkipäivää suomalaisessa terveydenhuollossa. Entä jos kotisohvalla olisi mahdollisuus vastata sähköiseen oirekyselyyn ja palvelu tuottaisi sinulle ratkaisuehdotuksen – sopisiko se sinulle?

terveys
Jenniina Mutta
Tomi Määttä / Yle

Hyksin Syöpäkeskuksen Noona-palvelu ja Hämeenlinnassa käytössä olevat Minunterveyteni.fi eivät ole sähköisiä lomakkeita tai sähköpostiviestejä. Ne ovat uusia terveysteknologiapalveluja, joissa potilaan omat tiedot ja lääketieteellinen tietämys yhdistetään siten, että potilas saa kysymyksiinsä ratkaisuehdotuksen – kenties kokonaan ilman käyntiä terveydenhuollon toimipisteessä.

Nettipalvelu on aina auki. Se kysyy ja pyytää vastaamaan oireita koskeviin kysymyksiin. Vastauksena voi olla itsehoito- tai toimintaohje.

Terveysteknologiasta keskustellaan keskiviikon A-studiossa Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa kello 21.05 alkaen.

Hämeenlinnassa ei tarvitse flunssaisena jonottaa

Minunterveyteni.fi -palvelussa on mahdollisuus tehdä sähköinen terveystarkastus tai kartoittaa kurkkukivun ja virtsatietulehduksen oireet. Palvelua laajennetaan.

Minunterveyteni fi.-palvelun kehittämisessä mukana ollut yleislääketieteen erikoislääkäri Risto Mäkinen sanoo, että neljäsosa hengitystietulehdus-asiakkaista voitaisiin hoitaa Minunterveyteni.fi:n kaltaisella palvelulla.

Jenniina Mutta
Jenniina Mutta käyttää Minunterveyteni fi. -palvelua.Tomi Määttä / Yle

– Se vapauttaisi henkilökuntaa niille ihmisille, jotka eivät pysty sähköisiä palveluja käyttämään ja toisaalta antaisi voimavaroja kansansairauksien kuten diabeteksen hoitoon, sanoo Mäkinen.

Palvelun kautta ihminen pääsee myös osallistumaan aiempaa aktiivisemmin omaan hoitoonsa.

– Potilaan rooli tulee korostumaan uudella tavalla. Potilas saa enemmän valtaa, mutta myös vastuuta omasta hoidostaan, sanoo Minunterveyteni.fi:n projektipäällikkö Jari Numminen.

Rintasyöpää sairastava ei jää hoitojen päätyessä yksin

Noin 33 000 ihmistä sairastuu syöpään joka vuosi. Syöpärekisterin ennusteiden mukaan vuonna 2025 syöpään sairastuvien määrän ennustetaan olevan jo 40 000. Kasvu olisi siis 30 prosenttia. Uusia hoitotapoja tarvitaan.

Noonan käyttöä verkossa.
Noona tarjoaa rintasyöpäpotilaalle yhteyden Syöpäkeskukseen.Yle

Hyksin Syöpäkeskus otti tutkimuskäyttöön rintasyöpäpotilaiden toipumisen seurantaan tarkoitetun Noona-palvelun kesäkuussa. Noonan avulla rintasyöpäpotilaat voivat ottaa yhteyttä hoitavaan yksikköön, jos heillä on oireita, jotka voivat liittyä rintasyövän uusimiseen tai annettujen hoitojen haittoihin. Noona vastaa potilaalle itse tai hoitajan avustamana.

Noonan käyttöä verkossa.
Merja Merasto merkitsee oireita.Yle

Noonan avulla osa potilaiden seurantaprosessista on mahdollista automatisoida.

– Noona antaa mahdollisuuden lisätä vastaanottoaikoja niille potilaille, jotka sitä eniten tarvitsevat, sanoo ylilääkäri Johanna Mattson Hyksin Syöpäkeskuksesta.

Potilas ei myöskään jää yksin hoitojen päättyessä, kun turvallinen yhteys hoitohenkilökuntaa päättyy. Noonan myötä se jatkuu tuttuihin rintasyöpähoitajiin sähköisesti, sanoo Mattson.

Sähköinen hoito parantaa terveyspalveluja

Yksi suurimpia tyytymättömyyden aiheita on se, että terveydenhuoltoon ei saada yhteyttä. Puhelimeen ei aina ehditä vastata. Mattsonin mukaan nettipalveluissa tätä ongelmaa ei ole.

– Noona tarkoittaa sitä, että potilaan ei tarvitse enää jonottaa ja kaikki pääsevät läpi.

Noonan käyttöä verkossa.
Merja Merasto testaa Noonaa.Yle

Eikä Noonaa sen enempää kuin Minunterveyteni.fi-palvelua ole pakko käyttää. Lääkärien ja hoitajien vastaanottoajat eivät vähene.

– Osa ylimääräisistä turhista käynneistä jää pois, mikä tekee tilaa sellaisten potilaiden kohtaamiseen vastaanotolla, jotka sitä tarvitsevat, sanoo ylilääkäri Mattson.

Terveysteknologiasta keskustellaan laajasti keskiviikon A-studiossa. Kello 21.05 Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa lähetettävän ohjelman juontaa Annika Damström. #yleastudio